Квентін Тарантіно звинуватив Алека Болдвіна у вбивстві українки
Квентін Тарантіно звинуватив Алека Болдвіна у вбивстві українки

Квентін Тарантіно звинуватив Алека Болдвіна у вбивстві українки

За словами Тарантіно, актор був зобов'язаний перевірити зброю перед зйомкою сцени.

61-річний американський режисер Квентін Тарантіно під час бесіди з актором і телекоментатором Біллом Махером у своєму подкасті "Club Random" під час обговорення стрілянини на знімальному майданчику вестерна "Іржа" 2021 року заявив, що актор Алек Болдвін усе ж винен у смерті операторки-українки Галини Гатчінс, пише TMZ.

За словами Квентіна, на 90% у вбивстві Галини винна зброярка Ханна Гутьєррес-Рід, проте решта 10% провини — на Болдвіні. Він зазначив, що перед зйомками сцени актор мав перевірити зброю, щоб переконатися, що в стволі немає кулі або інших проблем із нею. Водночас SAG-AFTRA — профспілка, що представляє всіх акторів, які працюють, — раніше виступила із заявами, в яких ясно дала зрозуміти, що вони не вважають, що актор зобов'язаний перевіряти зброю перед зйомками.

У липні цього року суддя Нью-Мексико відхилив справу про ненавмисне вбивство проти Болдвіна після того, як з'ясувалося, що прокурори помістили важливі докази в неналежну справу, фактично приховавши їх від юридичної команди Болдвіна.

Натомість Болдвін подав позов проти спеціального прокурора Карі Морріссі у цій справі, а також проти шерифа округу Санта-Фе Адана Мендоси.

Ханну Гутьєрес-Рід визнали винною в ненавмисному вбивстві Хатчінс і засудили до 18 місяців позбавлення волі у квітні 2024-го. Наразі вона відбуває покарання у виправній установі для дорослих округу Санта-Фе і мала бути викликана до суду для надання свідчень у справі Болдвіна.

У жовтні 2021 року Алек репетирував маневр перехресного вихоплення револьвера, коли пістолет вистрілив, убивши Гатчінс і поранивши режисера Джоела Соузу. Актор не визнав себе винним і заявив, що пістолет випадково вистрілив після того, як він спрямував його на Галину і відвів курок, коли він вистрілив.

Болдвіну двічі висували звинувачення у смерті українки. Прокурори відхилили більш раннє обвинувачення, а потім відновили його після отримання нового аналізу револьвера, який Болдвін направив на Гатчінс.

Зйомки "Іржі" поновилися через півтора року, але переїхали в Монтану за угодою з чоловіком загиблої, Метью Гатчінсом, який став його виконавчим продюсером.

Раніше Фокус писав, що сім'я Галини Гатчінс, яку застрелив Алек Болдвін, незадоволена рішенням суду.

Теги за темою
Зброя
Джерело матеріала
loader
loader