У Червоному морі після атаки хуситів третій день палає танкер
У Червоному морі після атаки хуситів третій день палає танкер

У Червоному морі після атаки хуситів третій день палає танкер

Військова операція ЄС Aspides який перевозить 150 000 тонн сирої нафти, становить екологічну небезпеку.

Судно Sounion під грецьким прапором, яке зазнало нападу хуситів 23 серпня, горить у Червоному морі. Проте явних ознак розливу нафти нема. Про це заявила військово-морська місія ЄС у Червоному моріпід назвою Aspides,  Reuters.

Представники військової операції ЄС у Червоному морі  у соцмережі Х опублікували фото, датовані неділею, на яких видно вогонь і дим, що виходять з головної палуби судна.

Пожежі спостерігалися щонайменше в п’яти місцях на головній палубі судна, горить також частина надбудови.

Супутниковий знімок, зроблений Copernicus 2 Європейського космічного агентства, показав дим, видимий у морі в районі, де востаннє було виявлено Sounion.

Aspides заявив у п’ятницю, 23 серпня, що горіння нафтового танкера, який перевозить 150 000 тонн сирої нафти, становить екологічну небезпеку.

Самі хусити підтвердили в п’ятницю, що вони напали на нафтовий танкер Sounion в Червоному морі.

Update on M/V SOUNION:

The MV SOUNION has been on fire since August 23rd.

An EUNAFOR ASPIDES ???????? unit transiting the area reported that there are fires on at least 5 locations observed on the main deck of the vessel. It is estimated that these are located around the hatches of…

— EUNAVFOR ASPIDES (@EUNAVFORASPIDES)

Нагадаємо, єменські хусити заявили, що провели спільну військову операцію з бойовим угрупованням Ісламський спротив в Іраку, атакувавши чотири судна в північному порту Хайфи в Ізраїлі.





Теги за темою
нафта
Джерело матеріала
loader
loader