В Україні пропонують авто і гараж за ціною від 1 грн: чому так дешево і як придбати
В Україні пропонують авто і гараж за ціною від 1 грн: чому так дешево і як придбати

В Україні пропонують авто і гараж за ціною від 1 грн: чому так дешево і як придбати

В Україні оголосили другу серію аукціонів з приватизації об'єктів зі стартовою ціною 1 гривня, серед яких є нерухомість і автомобіль. Кошти від продажу спрямовуються на підтримку оборонних потреб країни.

Про це повідомив Фонд держмайна (ФДМУ). Фонд продовжує активну приватизацію державного майна, оголосивши про проведення другої серії аукціонів з продажу об'єктів, стартова ціна яких складає всього 1 гривню.

Цей крок є частиною стратегії залучення інвестицій у державний сектор в умовах воєнного стану, створюючи можливості для ефективного використання активів, які наразі не мають балансової вартості.Фонд державного майна виставляє на торги чотири різноманітні об'єкти, розташовані в Закарпатській, Черкаській та Львівській областях.

Аукціони будуть проводитися у вересні 2024 року на платформі Prozorro. Серед лотів можна знайти:

  • гараж у смт Великий Березний, Закарпатська область – площа гаража становить 72,6 кв. м, будівля побудована у 1960-х роках і потребує поточного ремонту;
  • автомобіль Volkswagen Phaeton 2004 року випуску в м. Черкаси – автомобіль преміум-класу, який потребує ремонту, також доступний для приватизації за символічною ціною;
  • нежитлова будівля в с. Майдан, Львівська область – одноповерхова будівля з мансардою, побудована у 1980 році, має площу 168,1 кв. м і також потребує ремонту;
  • група інвентарних об'єктів у м. Хуст, Закарпатська область – до складу комплексу входять гаражі, котельня, сторожка та огорожа загальною площею 164,3 кв. м.

Встановлення стартової ціни у 1 гривню є вимушеним заходом, зумовленим поточними умовами воєнного стану. Цей підхід дозволяє ФДМУ ефективно реалізовувати майно, яке не має балансової вартості, або вартість якого дорівнює нулю. Такий підхід також сприяє максимальному залученню потенційних інвесторів, які можуть придбати об'єкти за дуже низькою початковою ціною, але з можливістю значного зростання кінцевої вартості під час аукціонів.

Для участі в аукціонах необхідно сплатити реєстраційний внесок у розмірі 1420 гривень. Кінцева ціна об'єктів визначається в ході торгів і може значно перевищувати стартову. Наприклад, попередні аукціони показали, що в деяких випадках ціна об'єктів зростала в сотні, а то й тисячі разів.

Це підтверджує, що ринок самостійно регулює вартість об'єктів, забезпечуючи надходження значних коштів до державного бюджету. Кошти, отримані від приватизації, спрямовуються до державного бюджету і використовуються для фінансування Сил оборони України. 

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, в Україні виставили на продаж чотири об'єкти нерухомості за стартовою ціною 1 гривня, щоб залучити більше інвесторів і забезпечити ефективне використання державного майна. Такий аукціон дозволяє швидко розпочати процес приватизації. Продаватимуть нежитлові приміщення, а їхня фінальна вартість може значно зрости.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader