Вересень страшенно здивує всіх: буде спека без дощів
Вересень страшенно здивує всіх: буде спека без дощів

Вересень страшенно здивує всіх: буде спека без дощів

Перший осінній місяць в Україні буде теплішим, ніж зазвичай, повідомляє УНІАН з посиланням на Український гідрометцентр.

«Середня місячна температура повітря передбачається 15-20° (в Карпатах 13-14°), що на 2° вище за норму», - прогнозують синоптики.

Щодо опадів, то їх місячна кількість очікується 37-76 мм, а в Карпатах місцями 97-111 мм. Це, за даними Укргідрометцентру, в межах норми.

Цього тижня закінчиться літо і розпочнеться осінь, але очікується теплий перехід у вересень, повідомила синоптикиня Українського гідрометцентру Діана Кривобок.

Кривобок зауважила, що до кінця цього тижня, тобто до завершення літа, опадів не передбачається.

За її словами, вночі температура по країні коливатиметься від +15° до +20°, на півдні буде тепліше - до +23°. У денні години температура становитиме від +29° до +34°.

Синоптикиня також повідомила, що 28-29 серпня на лівобережжі місцями очікується сильна спека до 35 градусів.

Загалом, такі температурні умови збережуться до кінця тижня і на початку наступного, який стане першим повноцінним тижнем осені. За словами синоптикині, спека ще не вщухає, і можна сказати, що літо триває.

На питання, чи буде початок осені теплим, Кривобок підтвердила, що на початку осені варто очікувати ще теплу погоду, хоча і не з надто високими температурами, до +30 градусів.

Прогноз погоди на 28 серпня від синоптика Наталки Діденко.

Локальні короткочасні грозові дощі у південній частині (зумовлені діяльністю циклонічної зони над Чорним морем) знижуватимуть градуси подекуди до +28+30 градусів.

Але все ж більшість території України й надалі перебуватиме у сухій повітряній масі.

Через протистояння потужного антициклону на півночі та циклону на півдні виникатиме сильніший вітер переважно східних напрямків - погода в Україні нагадуватиме єгипетську, буде сонячно (окрім півдня), спекотно з сухим поривчатим вітерцем.

У Києві 28-го серпня також сухо, спекотно, до +33 градусів, та поривчатий вітер. Найближчими днями в столиці переважатиме спекотна погода, лише 2-го вересня очікується короткочасне послаблення спеки, якраз на початок навчального року).

Проте загалом спека ще в Україні триватиме, наголошує Наталка Діденко

 

Вересень страшенно здивує всіх: буде спека без дощів - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук

Джерело матеріала
loader
loader