Позов подала мати трьох його дітей: Павло Дуров став підозрюваним у кримінальній справі у Швейцарії
Позов подала мати трьох його дітей: Павло Дуров став підозрюваним у кримінальній справі у Швейцарії

Позов подала мати трьох його дітей: Павло Дуров став підозрюваним у кримінальній справі у Швейцарії

Ірина Болгар стверджує, що Дуров застосовував насильство до молодшої дитини і подала позов про опіку. Позов було подано після того, як Павло Дуров перестав платити аліменти.

Проти мільярдера Павла Дурова, генерального директора Telegram, мільярдер Павло Дуров є підозрюваним у кримінальній справі у Швейцарії. Про це стало відомо після того, як Дуров був заарештований у Франції. Позов проти мільярдера подала ще торік Ірина Болгар, яка раніше повідомила, що в неї троє дітей від Дурова. Про це пише Forbes.

Дуров залишається під вартою у Франції після арешту в суботу, 24 серпня, у межах розслідування незаконних транзакцій, дитячої порнографії та інших злочинних дій у Telegram.

Як стало відомо Forbes, генеральний директор і засновник месенджера Telegram Павло Дуров, заарештований у Франції, також є підозрюваним у кримінальній справі у Швейцарії. Справу було порушено його колишньою партнеркою Іриною Болгар, яка стверджує, що у неї троє дітей від мільярдера. У кримінальному позові в Женеві, поданому в березні 2023 року, стверджується, що Дуров застосував фізичне насильство до одного з трьох дітей. Незабаром після цього Болгар подала цивільний позов про опіку над дитиною; обидва позови було подано за кілька місяців після того, як Болгар заявила, що Дуров перестав виплачувати їй 150 000 євро (167 500 доларів США) на місяць як аліменти, йдеться в судових документах.

Ірина Болгар з дітьми

Женевський суд спочатку відмовився прийняти кримінальний позов проти Дурова, коли отримав його, оскільки його було подано більш ніж за три місяці після останнього випадку ймовірного фізичного насильства. У травні 2023 року Болгар подала апеляцію, і в жовтні минулого року суд дозволив продовжити розгляд справи. У справі, яка, за словами представника суду Женеви, триває, стверджують, що Дуров завдав шкоди своєму молодшому синові, народженому у вересні 2017 року, п'ять разів у період із 2021 до 2022 року. Інциденти, імовірно, призвели до травм, включно зі струсом мозку і порушенням сну, як докази було представлено стенограми повідомлень, якими нібито обмінювалися Болгар і Дуров в листопаді 2021 року в Парижі, а також медична довідка від квітня 2023 року, що підтверджує, що дитина продовжувала страждати від тривожності і мала проблеми зі сном через насильство.

Представник Дурова відмовився від коментарів. Адвокат Болгар підтвердив, що Болгар і її троє дітей беруть участь у цивільній справі, але відмовився коментувати кримінальну скаргу. Через швейцарські закони Дуров, Болгар та їхні діти не названі в кримінальній справі, але є кілька ідентифікуючих деталей, які підтверджують особистість Дурова, включно з роками народження його дітей, номером цивільної справи щодо опіки над дітьми, місцем проживання Дурова в Об'єднаних Арабських Еміратах і посиланням на його чистий капітал. Дуров не оскаржував справу про опіку над дітьми, яку було вирішено на користь Болгар у травні 2023 року і підтверджено в лютому 2024 року, за словами адвоката жінки. Неясно, чи найняв він адвоката для подання кримінальної заяви. Адвокат Болгар повідомила Forbes, що вона також подала цивільну справу про аліменти проти Дурова в червні 2024 року, яка все ще триває.

Хто така Ірина Болгар, таємна кохана Павла Дурова

Ірина Болгар познайомилася із засновником Telegram у 2012 році, коли вони обидва жили в Росії. Про це вона сама розповіла в соцмережах.

Через півроку вони переїхали до Санкт-Петербурга, де в період з 2013 по 2017 рік народилися їхні троє дітей. Згідно з її Instagram, вони з Дуровим жили разом у Санкт-Петербурзі до 2017 року. Дуров заснував Telegram 2013 року і стверджував, що покинув Росію 2014 року, відмовившись надати дані про користувачів своєї соціальної мережі ВКонтакте російським чиновникам. Але, за даними російського новинного агентства iStories, він повертався понад 50 разів у період із 2015 до 2021 року.

Пізніше Дуров отримав французьке громадянство і переїхав у Дубай у 2017 році. Він також є громадянином Об'єднаних Арабських Еміратів і держави Сент-Кітс і Невіс. Дуров, статки якого оцінюють у 15,5 млрд доларів, живе в розкішній віллі з п'ятьма спальнями на ділянці площею 15 000 квадратних футів на островах Джумейра в Дубаї, яку він орендує приблизно за 1 млн доларів на рік.

Павло Дуров в ОАЕ
Фото: instagram.com/durov

Болгар і Дуров ніколи не були одружені. Оскільки діти, народжені поза шлюбом, на той час не визнавалися в ОАЕ юридично, Болгар і їхні троє дітей залишилися в Росії, згідно з одним із постів Болгар в Instagram. Згідно з кримінальною справою, Павло та Ірина розлучилися наприкінці 2018 року, і Дуров письмово зобов'язався виплачувати Болгар щомісячні аліменти в розмірі 150 000 євро. У 2019 році Болгар і діти переїхали до Латвії, а у 2020 році виїхали до Швейцарії. Вона та її діти продовжували бачитися з Дуровим у роки після їхнього розставання, зустрічаючись у Швейцарії, Дубаї та інших країнах.

Ірина Болгар з дітьми

Ірина стверджує, що Дуров перестав бачитися з дітьми у вересні 2022 року, а потім "заблокував" доступ до аліментів у розмірі 150 000 євро приблизно в той самий час. Згідно з її скаргою, Болгар, яка, згідно з її соціальними мережами, є юристом, відтоді покладалася на свою щомісячну зарплату в розмірі 8 000 швейцарських франків (9 500 доларів США) для утримання дітей. У квітні 2023 року вона подала позов про одноосібну опіку над дітьми до цивільного суду в Женеві. Суд надав Болгар виняткову опіку над її дітьми з Дуровим і призупинив його особисті права щодо дітей спочатку в травні 2023 року, а потім у лютому 2024 року. Він, мабуть, так і не відповів суду і не найняв адвоката.

Хоча Дуров ще не визнав офіційно цих трьох дітей від Ірини Болгар, у липні він написав у Telegram, що у нього понад 100 біологічних дітей від донорства його сперми. Повідомляється також, що у нього є двоє старших дітей від попередніх стосунків. Наступного дня після публікації Дурова в Telegram Болгар почала публікувати в Instagram публічні пости про своїх дітей і стосунки з Дуровим.

Нагадаємо, Павло Дуров залишається під вартою у Франції, після арешту в аеропорту Ле-Бурже, куди він прибув із Баку на приватному літаку. Паризький прокурор Лор Бекко, відповідальний за цю справу, заявила, що Дуров був узятий під варту в рамках судового розслідування, розпочатого 8 липня 2024 року JUNALCO, національним підрозділом Франції по боротьбі з організованою злочинністю і кіберзлочинністю. Його обвинувачують за 12 пунктами, включно зі співучастю в адмініструванні онлайн-платформи для здійснення незаконних транзакцій, розповсюдженням дитячої порнографії, продажем наркотиків, шахрайством і відмиванням грошей. У неділю термін його утримання під вартою було продовжено до 96 годин, що означає, що він може перебувати під вартою до середи, 28 серпня, перш ніж йому висунуть обвинувачення або відпустять.

Теги за темою
Діти
Джерело матеріала
loader
loader