Космічне диво чи оптична ілюзія? В небі над Китаєм помітили сім сонць
Космічне диво чи оптична ілюзія? В небі над Китаєм помітили сім сонць

Космічне диво чи оптична ілюзія? В небі над Китаєм помітили сім сонць

Приголомшливе відео семи сонць зняла жінка у Китаї. У мережі ролик відразу став вірусним, і коментатори заявили, що китаянка зафіксувала космічне диво.

Проте експерти поспішили спростувати гучні заяви збентежених користувачів софмереж. Адже насправді сім сонць – це оптична ілюзією, створеною скляним вікном, через яке знімалося відео, переконує DailyMail.

Китаянка, відома як Ван, знімала схід Сонця з одинадцятого поверху лікарні в Ченду (Китай). Аж раптом на зображенні вона побачила не одне, а сім сонць на небі.

Жінка виклала відео у мережу, сподіваючись знайти пояснення її неймовірним кадрам. Відео відразу зібрало тисячі переглядів. Люди висували різні теорії.

"Це сталося через збій магнітного поля, який змусив проявити паралельні всесвіти", – написала одна коментаторка на китайській платформі соціальних мереж Weibo.

Інші стверджували на Reddit, що фрагментовані сонця є ознакою "величезного забруднення" Китаю, а ще одна дівчина написала: "Правда про глобальне потепління нарешті розкрита".

Були й такі, хто згадав китайську міфологію, де бог стрільби з лука Хоу був посланий з небес на допомогу людям. Він, мовляв, зупинив 10 сонць, щоб вони не спалили Землю.

Проте знайшлися серед коментаторів наукові експерти, які розгадали дивовижну загадку про "розмноження" Сонця: "Це спричинено відображенням/заломленням у склі вікна з кількома склопакетами. Світло від Сонця відбивається між шарами, спричиняючи чітке візуальне розділення відблисків".

Науковці стверджують, що світло заломлюється та відбивається від багатошарового скла, при цьому кожен шар створює ще одну копію зображення. Тож за винятком найяскравішого Сонця в центрі, яке є справжнім, інші є частиною оптичної ілюзії.

Раніше OBOZ.UA писав, що астрофотограф зафіксував динамічне зображення Сонця.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader