У Києві скликали Раду оборони щодо питання мобілізації
У Києві скликали Раду оборони щодо питання мобілізації

У Києві скликали Раду оборони щодо питання мобілізації


На сьогоднішньому засіданні Ради оборони Києва розглянули кілька важливих для міста питань. Одне з нагальних – щодо організації та гарантування безперервної та ефективної роботи об’єднаних центрів мобілізації. За підсумками розгляду був уточнений склад адміністрацій центрів, в яких працюватимуть найбільш кваліфіковані кадри з представників РДА в місті Києві, районних ТЦК та СП, районних управлінь ГУ Національної поліції у місті Києві, відділів охорони здоров’я для здійснення координації та контролю за роботою лікарів, включених до складу військово-лікарських комісій. Уточнений режим роботи адміністрації об’єднаних центрів мобілізації для кращого забезпечення проведення медичних оглядів та професійно-психологічного відбору у визначені терміни щоб забезпечити відповідну пропускну спроможність об’єднаних центрів мобілізації.
Звернута увага на ефективну роботу військово-лікарських комісій для забезпечення цілодобового проведення медичних оглядів та гарантованого проведення заходів мобілізації.

Інша важлива тема – організація безпечного та якісного освітнього процесу у закладах освіти міста Києва у цьому навчальному році. До 30.08.2024 усі заклади освіти міста мають відзвітувати щодо готовності з питань пожежної безпеки згідно Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України. Окремо розглянули важливе питання організації щоденного контролю та моніторингу закладів освіти з боку правоохоронців. З огляду на загальнодержавну ситуацію в енергетичній сфері, Рада оборони підняла питання щодо забезпечення усіх закладів освіти незалежними джерелами живлення електроенергією для забезпечення безперервного та якісного освітнього процесу. Ще на засіданні розглянули питання форм та форматів освітнього процесу у закладах освіти міста Києва у новому навчальному році. У підсумку було прийняте рішення, що основною формою навчання для усіх закладів освіти буде очна форма. Але, в окремих випадках також можуть бути застосовані дистанційна, змішана та інші форми, передбаченими законодавством України. Обов’язково при очній формі навчання має бути гарантована наявність укриттів.

Джерело матеріала
loader
loader