Бета-версія iOS 18 отримала нові функції штучного інтелекту
Бета-версія iOS 18 отримала нові функції штучного інтелекту

Бета-версія iOS 18 отримала нові функції штучного інтелекту

Сьогодні з виходом iOS 18.1 beta 3 для розробників компанія Apple представила нову функцію під назвою Clean Up для програми «Фото». Ця функція, анонсована на WWDC, призначена для виявлення та видалення відволікаючих елементів на задньому плані ваших фотографій.

Clean Up доступна у програмі «Фото» під час редагування знімків і представлена новим значком у вигляді гумки на нижній панелі інструментів. Вона використовує кілька моделей машинного навчання для інтелектуального визначення об’єктів, що відволікають, їх країв і подальшого видалення. Функція навіть може виявляти та прибирати тіні або відображення небажаних об’єктів.

Clean Up також здатна ідентифікувати людей на фото, що дозволяє уникнути випадкового видалення або заміни частин їх облич. Завдяки інтелектуальному аналізу фотографій користувачі можуть легко видаляти відволікаючі елементи простим тапом.

Ця нова функція працює не тільки зі знімками, зробленими на iPhone, але і з будь-якими зображеннями в бібліотеці.

Clean Up з’явилася в iOS 18.1 beta 3, яка наразі доступна тільки для розробників. Після першого запуску iOS 18.1 завантажить та підготує необхідні моделі штучного інтелекту. Функція також доступна в останніх бета-версіях iPadOS 18.1 та macOS Sequoia 15.1.

Джерело матеріала
loader
loader