На Чернігівщині засудили мобілізованого, який самовільно повернувся до цивільного життя через загибель сина
На Чернігівщині засудили мобілізованого, який самовільно повернувся до цивільного життя через загибель сина

На Чернігівщині засудили мобілізованого, який самовільно повернувся до цивільного життя через загибель сина

На Чернігівщині чоловіка засудили до п'ятьох років позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. На суді він заявив, що йому був потрібен час, щоб оговтатись після смерті свого сина.  Про це йдеться у вироку Чернігівського районного суду Чернігівської області. 

Відомо, що мобілізованому через сімейні обставини дали відпустку від 24 жовтня до 2 листопада 2023 року. Проте він так і не повернувся на службу. 16 липня 2024 року чоловік самостійно прийшов до ДБР. 

На суді він провину визнав та розкаявся. Мобілізований розповів, що поки він був на навчаннях у Великій Британії під час пожежі загинув його син Матвій. Тоді чоловіку дали відпустку і він приїхав на похорон дитини. Він зазначив, що був у пригніченому стані через трагедію у родині. Згодом нього з дружиною хотіли вилучити інших дітей, а тому він не повернувся на службу, щоб ходити на суди. Коли дітей у родини таки відібрали, він повернувся на службу. 

Проте суд встановив, що «під час бесіди служби у справах дітей Бердичівської міської ради з підсудним останній повідомив, що не має наміру забирати в даний час дітей на виховання, просив не залишати дітей з матір`ю та не заперечував щодо відібрання від нього дітей в судовому порядку. Під час судового розгляду він написав заяву про розгляд справи за його відсутності та невизнання позовних вимог, жодних доказів в обґрунтування заперечень проти заявлених вимог не надав, будучи в підготовчому засіданні проявив повну байдужість до майбутньої долі дітей». 

«Показання обвинуваченого щодо поважності причин невчасного з`явлення обвинуваченого на службу суд визнає такими, що не підтверджені об`єктивними доказами і розцінюється судом як обраний спосіб захисту з метою уникнення кримінальної відповідальності», - йдеться у поясненні суду. 

Чоловіка визнали винним за ч.5 ст.407 КК України і засудили до 5 років позбавлення волі. 

На Чернігівщині засудили мобілізованого, який самовільно повернувся до цивільного життя через загибель сина - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Джерело матеріала
loader
loader