Підозрювані, які підпалювали авто військовослужбовців, знали, що працюють на спецслужби рф
Підозрювані, які підпалювали авто військовослужбовців, знали, що працюють на спецслужби рф

Підозрювані, які підпалювали авто військовослужбовців, знали, що працюють на спецслужби рф

Підозрювані у підпалі трьох автомобілів військовослужбовців у Львові отримували плату за свою роботу біткоїнами на особистий криптогаманець Binance. Також вони знали, що працюють на росію. Про це відомо з ухвали слідчого судді, яку опублікували у Єдиному судовому реєстрі.

В обід 7 липня один із підозрюваних отримав пропозицію заробити 3000 доларів за підпал авто ЗСУ від представника спецслужб рф. Через півтори години після повідомлення, хлопець купив літр керосину та розпалювача для багаття у супермаркеті, розрахувавшись своєю картою на касі самообслуговування.
У той же день, виявивши авто Mitsubishi Pajero в одному з дворі, він сфотографував його та  надіслав особі, яка запропонувала підробіток. Тоді отримав погодження підпалу. 
За 20 хвилин до півночі підозрюваний підпалив авто та зафіксував пожежу на телефон.

«З метою конспірації, перевдягнувся в інший одяг, окрім взуття, та побіг у напрямку вулиці Любінської», — йдеться в ухвалі. 
Хлопець постійно спілкувався з замовником через Telegram, який під час спілкування повідомив, що він є представником спецслужб росії.

Наступного дня хлопець разом зі спільником знайшов Jeep Grand Cherokee з емблемою червоного хреста на задньому склі, а також мікроавтобус Volkswagen Сrafter з наліпками та емблемами благодійних фондів і організацій та інших військових формувань. Обидві машини були погоджені з замовником. 
10 липня після опівночі підозрювані підпалили обидва авто, купивши перед цим розпалювач у супермаркеті. Відео підпалу надіслали замовнику. 

Того ж дня обидвох хлопців віком 17 та 18 затримала СБУ.

Підозрювані, які підпалювали авто військовослужбовців, знали, що працюють на спецслужби рф - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Стажер

Джерело матеріала
loader
loader