Samsung розширила підтримку своїх телевізорів до 7 років
Samsung розширила підтримку своїх телевізорів до 7 років

Samsung розширила підтримку своїх телевізорів до 7 років

Компанія Samsung оголосила, що оновлюватиме операційну систему Tizen у своїх нових телевізорах протягом як мінімум семи років. Для порівняння: LG обслуговує пристрої п'ять років.

Повний перелік моделей, яких торкнеться нове правило, компанія не надала. В офіційній заяві лише йдеться, що вона застосовуватиметься до деяких AI-моделей 2023 року випуску, а також 2024-го. За допомогою розширення терміну підтримки планується збільшити продаж.

Samsung, як і раніше, є найбільшим виробником смарт-телевізорів у світі, але конкуренти з Китаю вже наближаються до її показників. За даними Omdia, що займається аналізом цифрового ринку, частка південнокорейської корпорації знизилася з 20,3% у першому кварталі 2023 року до 18,8% у першому кварталі 2024-го. Тим часом продаж китайського бренду TCL зріс з 9,8% до 11,6%.

Конкуренція на ринку стала настільки жорсткою, що уряд Південної Кореї практично змусив Samsung і LG, які завжди були суперниками, почати співпрацювати, щоб вони могли залишатися конкурентоспроможними. Це призвело до того, що перша почала продавати телевізори з OLED-панелями виробництва другої.

Джерело матеріала
loader
loader