Буде корисний під час відключень світла: українцям пообіцяли новий офіційний застосунок
Буде корисний під час відключень світла: українцям пообіцяли новий офіційний застосунок

Буде корисний під час відключень світла: українцям пообіцяли новий офіційний застосунок

У застосунку "Київ Цифровий" запустили новий сервіс, який повідомлятиме мешканців столиці про стан енергосистеми та відключення електроенергії. Інформувати користувачів будуть за допомогою кота графіка: зелений означає стабільність, жовтий – можливі відключення, червоний – відключення вже відбуваються. Згодом такий застосунок з'явиться для всіх областей України.

Про це повідомило "Укренерго". Сервіс, що інтегрований у застосунок "Київ Цифровий", надає понад 3 мільйонам користувачів можливість отримувати повідомлення про поточну ситуацію з електропостачанням у режимі реального часу.

У застосунку "Київ Цифровий" запустили новий сервіс

Інформація оновлюватиметься максимально оперативно, адже надходитиме безпосередньо з Диспетчерського центру "Укренерго". Це дозволяє киянам заздалегідь підготуватися до можливих відключень або змін у графіку електропостачання.

Щоб скористатися новою функцією, користувачам необхідно натиснути на спеціальну позначку на головному екрані застосунку. Відкривши цей розділ, вони побачать поточний стан енергосистеми на сьогоднішній день, а також прогноз на наступну добу. Додатково, у розділі "ДТЕК.Світло" можна переглянути графік відключень за конкретною адресою.

Візуалізація сповіщень за допомогою кота Графіка

Однією з найцікавіших особливостей нового сервісу є використання знайомого багатьом користувачам символу – кота на ім'я Графік, який тепер інформуватиме про стан енергосистеми прямо у застосунку. Колір кота змінюється залежно від ситуації:

  • зелений кіт – означає, що в енергосистемі все стабільно і відключень немає;
  • жовтий кіт – вказує на те, що електроенергії недостатньо, і є ймовірність відключень;
  • червоний кіт – свідчить про те, що відключення вже застосовуються.

Такий підхід робить інформацію не тільки корисною, але й візуально привабливою, полегшуючи користувачам сприйняття важливих даних.

Подібний сервіс не може бути обмежений лише одним містом, і НЕК "Укренерго" активно працює над створенням національного додатку. Він дозволить мешканцям всіх регіонів України отримувати інформацію про стан енергосистеми та можливі відключення. На даний момент вже доступний телеграм-бот "Диспетчер Укренерго", який надає подібну інформацію для всіх областей України. Приєднатися до нього можна через пошук за назвою @UkrEnergo_ConsumersInfo_Bot.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, Росія не залишила планів зірвати підготовку України до зими та за допомогою обстрілів призвести країну до блекауту. Однак українські енергетики швидко справляються з наслідками, і вже протягом кількох днів після останньої атаки дефіцит струму в країні може зменшитися.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader