Шахраї можуть використовувати особисті дані: в Укренерго попередили про новий фейк
Шахраї можуть використовувати особисті дані: в Укренерго попередили про новий фейк

Шахраї можуть використовувати особисті дані: в Укренерго попередили про новий фейк

В компанії зазначили, що завдяки таким неправдивим повідомленням шахраї можуть збирати особисті дані та використовувати їх у своїх цілях.

Останнім часом в телеграм-каналах помітні повідомлення про створення "офіційних" сторінок сповіщення про графіки відключень, в тому числі у Києві та на Київщині. На це відреагували в "Укренерго" і зазначили, що це ще одна маніпуляція на чутливій темі.

На підприємстві також попросили не переходити за посиланнями. Вказані при реєстрації на таких телеграм-каналах дані шахраї можуть використати у своїх цілях.

Актуальну інформацію про графіки відключень у столиці можна дізнатись у спеціальній системі інформування про стан енергосистемі, яка розроблена "Укренерго" разом з сервісом Київ Цифровий. Наразі йде робота над створенням додатка для всіх регіонів України, де всі жителі зможуть отримувати інформацію про стан енергосистеми, вірогідність застосування відключень і спланувати раціональне споживання електроенергії протягом доби. Вже зараз є можливість отримувати таку інформацію з Диспетчерського центру для споживачів у кожній області в нашому телеграм-боті "Диспетчер Укренерго".

"Будь ласка, не давайте себе ошукати, завжди перевіряйте інформацію на офіційних сторінках НЕК "Укренерго", Міненерго та ваших обленерго", — додали в "Укренерго".

Нагадаємо, у понеділок, 26 серпня, Росія завдала одного з найбільших комбінованих ударів по території України. Окрім усього іншого, була пошкоджена українська енергосистема.

Хоча ремонтні бригади вже почали аварійно-відновлювальні роботи, однак жорсткі обмеження електроенергії в країні можуть тривати ще 1–2 тижні, поки спеціалісти не відновлять розподільчі енергосистеми. Окрім того, після такого масованого удару доведеться коригувати плани з підготовки до зими.

Теги за темою
електроенергія
Джерело матеріала
loader
loader