Відома акторка назвала причини, чому українці після початку війни спілкуються російською
Відома акторка назвала причини, чому українці після початку війни спілкуються російською

Відома акторка назвала причини, чому українці після початку війни спілкуються російською

Мовне питання в країні викликає чимало дискусій.

Українська акторка Ірма Вітовська назвала причини, чому українці після початку повномасштабної війни все одно продовжують спілкуватися російською.

Мовне питання в країні нині актуальне як ніколи. Після початку повномасштабного вторгнення РФ чимало українців перейшли на українську та відмовилися від російської, однак це зробили не всі. Ірма Вітовська говорить, що такі є і в її оточення. За словами акторки, знайомі є дійсно щирими патріотами, однак від російської їм відмовитися складно. Ірма Вітовська говорить, що їхніми основними аргументами є те, що тяжко перейти на іншу мову, а цей шлях має бути тривалим.

"Я знаю дуже багато українців, які спілкуються в побуті російською. У них українська ідея, українська позиція, але от подолати цю звичку…вони знаходять аргументи, чому її не треба долати. Аргументи, що мова - не головне, що так звикли або чому ми маємо віддавати їм цю мову. Мова – це не головне. Шлях до переходу на українську має бути довшим", - розповіла акторка на YouTube-каналі "Жовті кеди".

Сама ж Ірма Вітовська дотримується іншої думки. Артистка переконана, що здебільшого перейти на українську заважає лінь і не бажання докласти зусиль і попрацювати над собою.

"Я знаю, що 70% з цього - це стосується особистої ліні. Що таке змінювати свій звичний режим – це праця над собою, докладати зусиль. Я думаю, що насправді за тим всім стоїть просто небажання змінюватися і робити зусилля", - припустила артистка.

  • Олена Кравець показала підрослих двійнят і пожартувала про їхній майбутній перший день у школі
  • Сергій Притула у річницю шлюбу показав фото з весілля з дружиною та заінтригував другим одруженням
  • Олена Мозгова коротко підстриглася і кардинально змінила колір волосся
Джерело матеріала
loader