Найдоступніший кросовер Tesla розчарував водіїв. Фото
Найдоступніший кросовер Tesla розчарував водіїв. Фото

Найдоступніший кросовер Tesla розчарував водіїв. Фото

Водії в поліції залишилися незадоволені електрокаром Tesla Model Y. Це найдоступніший кросовер американського виробника, який подобається деяким цивільним покупцям. Але поліцейських він розчарував.

У поліцейській дільниці Менло-Парку в Каліфорнії, США, тестували кілька Tesla Model Y із січня 2023 року до січня 2024 року. Про це розповідає Autoevolution. Автомобілі перевіряли у звичному робочому режимі, щоб визначити їхню придатність до служби.

Серед переваг виявили економію порівняно із звичними бензиновими патрульними машинами. Електрика виявилася дешевшою за паливо. А через те, що батарею та мотори не довелося ремонтувати або змінювати (що обходиться дуже дорого у випадку з EV), вдалося заощадити ще й на обслуговуванні.

Tesla Model Y

Але проблем виявилося більше. Низький кліренс підходить лише для рівних доріг на плоскій місцевості. Патрульним в екіпіруванні незручно перебувати у тісному салоні. Також Tesla, у звичній манері, сама вирішувала коли включати певні функції.

Ще – некоректна робота автопілота. На це скаржаться всі власники цих машин, але для поліцейських на службі обставина особливо незручна. А керування багатьма функціями "запаковано" в мультимедійну систему, в якій важко розібратися, і це незручно робити під час погоні.

Багато проблем намагалися вирішити з компанією, яка займається переоснащенням електрокарів у спецтранспорт. Однак це неможливо через відсутність підтримки з боку Tesla.

OBOZ.UA раніше розповідав про нове оснащення найдешевшої моделі Renault.

Джерело матеріала
loader