На Курщині почали створювати "загони добровольців" у відповідь на операцію ЗСУ: в ISW пояснили задум російської влади
На Курщині почали створювати "загони добровольців" у відповідь на операцію ЗСУ: в ISW пояснили задум російської влади

На Курщині почали створювати "загони добровольців" у відповідь на операцію ЗСУ: в ISW пояснили задум російської влади

Російська влада створює нові "добровольчі загони" територіальної оборони в спробі відповісти на український наступ у Курській області. Вона вирішила набрати на шестимісячні контракти близько 1600 новобранців, яких обіцяють навчити воювати поряд із регулярними військами.

Такі дії лише підкреслили небажання російського диктатора Путіна серйозніше протистояти операції ЗСУ за допомогою мобілізації чи масштабних передислокацій військ із фронту. В першому випадку він побоюється громадського невдоволення, а в другому – можливих збоїв у наступальних операціях ЗС РФ на сході України, пояснив Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Зазначається, що виконувач обов'язків губернатора Курської області Олексій Смирнов публічно оголосив 29 серпня про створення так званого добровольчого загону "БАРС-Курськ". Він заявив, що його основною функцією буде "гарантування безпеки" в регіоні під час української наступальної операції, а також проведення переселення прикордонних міст і сіл області в пізнішу дату.

За його словами, загін співпрацюватиме з російськими військовими та оперативним штабом по боротьбі з тероризмом, які займаються російською відповіддю на атаки ЗСУ в Курській області, й надаватиме гуманітарну підтримку мешканцям на кордоні.

Він пообіцяв, що "добровольці" підпишуть шестимісячні контракти, пройдуть навчання та отримають "будь-яку необхідну" зброю для виконання своїх обов'язків. Оголошення про набір новобранців у "БАРС-Курс" місцеві чиновники опублікували ще 24 серпня.

На Курщині почали створювати "загони добровольців" у відповідь на операцію ЗСУ: в ISW пояснили задум російської влади

Спікер українського оперативно-тактичного угруповання військ Харків Віталій Саранцев раніше повідомив, що російська влада також формує аналогічні загони для захисту сусідніх регіонів – "БАРС-Брянськ" та "БАРС-Бєлгород". За його інформацією, всі три формування підтримуватимуть Північне угруповання військ РФ і загалом складатимуться з 4921 "добровольця".

"Формування цих нових загонів БАРС (бойовий резерв російської армії) відповідає очевидній стратегії Кремля уникати повторного розгортання у Курській області досвідчених чи боєздатних підрозділів, що беруть участь у боях на Покровському або Торецькому напрямках, через побоювання уповільнення темпів наступальних операцій на цих пріоритетних ділянках", – кажуть в ISW.

Раніше там уже зазначали, що для захисту Курської області Москва значною мірою покладається на призовників та нерегулярні сили, передислоковані з менш пріоритетних напрямів фронту в Україні. Російський диктатор Путін з моменту повномасштабного вторгнення в Україну послідовно покладався на так звані добровольчі та нерегулярні формування для пом'якшення обмежень армії РФ у живій силі. Також він уникав оголошення загальної мобілізації або ще одного раунду часткової мобілізації, обидва з яких були б вкрай непопулярні у суспільстві.

"Путін, як і раніше, вкрай не схильний до мобілізації і, найімовірніше, продовжить покладатися на новобранців на Курщині доти, доки російські наступальні операції не досягнуть своєї кульмінації на сході України. У цей момент він може розглянути можливість перекидання більш боєздатних російських сил із цих напрямків, щоб відтіснити українські підрозділи за кордон", – припустили в ISW.

Як повідомляв OBOZ.UA, патова ситуація в окупаційній армії склалася через неможливість поповнити значні втрати й те, що "великої" мобілізації Кремль боїться. Тому командування ЗС РФ кидає у штурми на Курщині та в Україні строковиків і навіть інвалідів, що обертається для них смертю.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader