Судили чоловіка з інвалідністю, який не повідомив ТЦК про свою хворобу
Судили чоловіка з інвалідністю, який не повідомив ТЦК про свою хворобу

Судили чоловіка з інвалідністю, який не повідомив ТЦК про свою хворобу

Чоловік звернувся до суду з позовом до ТЦК, в якому просив скасувати постанову ТЦК від 16 липня 2024 року про штраф 17 000 грн. У постанові чоловіку поставлено у вину, що він «не повідомив в 7-денний строк органам, в яких перебуває на військовому обліку, відомості про те що 5 червня 2024 року МСЕК йому було встановлено 3 групу інвалідності».

«Дане правопорушення виявлене 10.07.2024 під час прибуття громадянина до обласного тимчасового мобілізаційного пункту Закарпатської області. Можливості отримання довідки МСЕК громадянина України шляхом запиту до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов`язаних та резервістів не було можливим у зв`язку з відсутністю такого пункту у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов`язаних та резервістів» — вказав ТЦК у постанові.

Зі свого боку, чоловік стверджує, що згідно примітки до ст. 210 КУпАП положення статей 210, 210-1 цього Кодексу не застосовуються у разі можливості отримання держателем Реєстру «Оберіг» персональних даних шляхом електронної інформаційної взаємодії з іншими інформаційно-комунікаційними системами, реєстрами, базами даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) яких є державні органи.

При складанні протоколу про адміністративне правопорушення позивач надав пояснення про те, що «у зв`язку з захворюванням не мав фізичної можливості протягом 7 днів з`явитись і повідомити відповідні дані».

З вищевказаного протоколу видно, що позивач до означених органів для призначення та виплати пенсії чи соціальних виплат не звертався, а тому з вказаних органів отримати інформацію про наявність у нього інвалідності позивач не мав можливості.

Зважаючи на Положення про МСЕК, затверджене постановою КМУ №1317, Закарпатська обласна медико-соціальна експертна комісія, яка володіла і володіє інформацією про наявність чи зміну групи інвалідності, перебуває у віданні Міністерства охорони здоров`я.

Судили чоловіка з інвалідністю, який не повідомив ТЦК про свою хворобу - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Джерело матеріала
loader
loader