Трилери, від яких не відірватися: підбірка на Netflix
Трилери, від яких не відірватися: підбірка на Netflix

Трилери, від яких не відірватися: підбірка на Netflix

Для любителів гострих відчуттів найкраще підійде жанр трилерів. Сюжети цих фільмів тримають у напрузі до останнього, гарантуючи яскраві емоції. Фільми жахів передбачувано покликані налякати якимось злом, яке потрібно знищити або принаймні від якого треба втекти. Водночас трилери непередбачувані та створюють особливу напругу.

Є кілька видів трилерів: психологічні, містичні, кримінальні, політичні, шпигунські, науково-фантастичні тощо. Netflix оприлюднив рейтинг найкращих трилерів, які гарантують максимальну напругу та неймовірні емоції.

Ілюзія безпеки (Leave the World Behind)

  • Піджанр трилерів: Апокаліпсис

Літературною основою є роман "Ілюзія безпеки", опублікований у 2020 році. Це напружений трилер у жанрі апокаліпсису. Аманда Сендфорд (Джулія Робертс) та її чоловік Клей (Ітан Гоук) разом тікають від міського гамору до розкішного будинку на Лонг. Але незабаром чудова відпустка переривається – власник будинку Д.Х. Скотт (Махершала Алі) і його донька Рут (Міхала) приїжджають серед ночі, повідомляючи, що у Нью-Йорку сталася катастрофа. Скотт вважає, що це явище може бути ознакою чогось більшого, і дві сім’ї повинні навчитися довіряти одна одній, якщо вони мають надію вижити.

Чесна гра (Fair Play)

  • Піджанр трилерів: романтика

Емілі (Фібі Дайневор) і Люк (Олден Еренрайк) – пара нещодавно заручених фінансових аналітиків, чиї стосунки заборонені їхнім спільним роботодавцем, хедж-фондом One Crest Capital. Коли Емілі отримує несподіване підвищення, якого Люк очікував для себе, владні ігри починають псувати їхні стосунки. Тільки одна людина може отримати бажане, навіть якщо це зруйнує їхнє спільне майбутнє.

Плазуни (Reptile)

  • Піджанр трилерів: Кримінал

У цьому заплутаному трилері детектива Тома Ніколса (Бенісіо Дель Торо) залучають до розслідування вбивства. Молоду агентку з нерухомості знайшли мертвою. Хлопець загиблої, Вілл Грейді (Джастін Тімберлейк), який є головою імперії нерухомості, повністю спустошений смертю коханої. Але щось йде не за планом – і розслідування Ніколса у цій справі приводить до заплутаної мережі корупції.

Виклик (The Call), 2020

  • Піджанр трилерів: Sci-Fi Mystery

Со Йон (Пак Шін Хе) повертається до будинку свого дитинства, щоб відвідати хвору матір. Коли вона приходить до оселі, то підключає старий телефон і починає отримувати дзвінки від засмученої жінки на ім’я Йон Сук (Джун Чон Сео). Під час їхньої розмови Со Йон розуміє, що Йон Сук живе в тому ж будинку, але 20 років тому. Дві жінки стають друзями, дізнаючись про життя одна одної по телефону, спілкуючись крізь час. Але Со Йон і Йон Сук роблять маленький вибір, який назавжди змінить їхні життя у відповідних часових межах.

Пташиний короб (Bird Box)

  • Піджанр трилерів: Постапокаліптика

Фільм, заснований на однойменному романі 2014 року, розповідає про Мелорі Хейс (Сандра Баллок) та її подорож до виживання. Світ переповнений страшними сутностями, які змушують кожного, хто на них дивиться, покінчити життя самогубством. Мелорі наказує двом дітям (Вів’єн Ліра Блер і Джуліан Едвардс) плисти річкою із зав’язаними очима, але сюжет швидко повертається на п’ять років назад до вагітної Мелорі та її сестри (Сара Полсон). У випуску новин попереджають, що поширюються незрозумілі масові самогубства. Коли Мелорі бореться за своє життя, вона зустрічає друзів і ворогів, зокрема Тома (Треванте Роудс), Олімпію (Даніель Макдональд), Грега (Бі-Ді Вонг), Дугласа (Джон Малкович), Люсі (Роза Салазар) і Фелікса (Кулемет Келлі). І хоча ніхто з них не повинен відкривати очі в присутності монстрів, ви не зможете відвести погляд.

Перелом (Fractured)

  • Піджанр трилерів: Психологічний

Рей Монро (Сем Вортінгтон) і його дружина Джоан (Лілі Рейб) сваряться дорогою додому, а їхня донька Пері (Люсі Капрі) заважає їм із заднього сидіння. Сім’я зупиняється на заправці, і поки її батьки відволікаються, Пері йде до безлюдного будівельного майданчика з великою відкритою ямою. Раптом з’являється бродячий пес. Рей знайшов свою доньку, але коли він намагається відлякати собаку, кинувши камінь, Пері падає назад у яму. Намагаючись схопити Пері, Рей теж падає і вдаряється головою. Коли він приходить до тями, то вирішує відвезти Пері у лікарню. Доктор Бертрам (Стівен Тоболовскі) каже, що Пері потрібна комп’ютерна томографія, і відправляє матір і доньку вниз на процедуру, а Рея просять залишитися в зоні очікування, де він незабаром засинає. Коли Рей прокидається, його сім’я все ще не повернулася. Джоан та Пері зникли, а у лікарні немає записів про них. Взагалі.

Перехоплювач (Interceptor)

  • Піджанр трилерів: бойовик, драма

Ніщо так не створює напруги, як ядерна зброя. Терористи викрали ядерну зброю з Росії та захопили один із пускових майданчиків ракет-перехоплювачів США на Алясці. Капітан армії США Джей Коллінз (Ельза Патакі) нещодавно була переведена на останнє з двох місць запуску ракет-перехоплювачів. Працюючи в командному центрі разом з підполковником Маршаллом (Ріс Малдун), Бівером Бейкером (Аарон Гленан) і капралом Рахулом Шахом (Майен Мехта), Коллінз знаходиться там, коли на станцію проникає колишній солдат військової розвідки Олександр Кессел (Люк Брейсі) і його група лиходіїв. Вони принесли маніфест для трансляції в Інтернеті про невдачі США та інструкції негайно запустити захоплені боєголовки. Коллінз є останньою лінією оборони своєї країни.

Лютер: Сонце на спаді (Luther: The Fallen Sun)

  • Піджанр трилерів: Кримінал

У цьому переосмисленні відзначеного нагородами серіалу Ніла Кросса та режисера Джеймі Пейна Лютер опиняється у в’язниці через те, що багато років порушував правила в ім’я справедливості. Так починається заплутана гра в кішки-мишки між детективом і кібер-вбивцею (у виконанні Енді Серкіса), що знущається над ним.

Спайдергед

  • Піджанр трилерів: Психологічна фантастика

Spiderhead розповідає історію ув’язнених Джеффа (Майлз Теллер) і Ліззі (Джерні Смоллетт), які прагнуть скоротити терміни ув’язнення, добровільно випробовуючи різні хімічні речовини, що змінюють настрій і розум. Ув'язнені мають власні кімнати і можуть вільно пересуватися без нагляду охоронців, доки вони з'являються на щоденні тести наркотиків. Ними керують симпатичний Стів Абнести (Кріс Гемсворт) і його сумлінний помічник Марк (Марк Пегіо). Але у таких місцях ніщо не буває таким, як здається, і Джефф і Ліззі незабаром розуміють, що тут розробляють щось набагато зловісніше, ніж "ліки кохання".

Платформа (The Platform)

  • Піджанр трилера: науково-фантастичний, соціальний

Це фільм про дуже страшний фуршет. Одного разу Горенг (Іван Массагуе) прокидається у вертикальному центрі самоуправління, відомому просто як "Яма", який, по суті, є величезною вежею з безліччю поверхів. Його співкамерник Трімагасі (Зоріон Егілеор) пояснює, що їжа доставляється мешканцям кожного поверху через платформу з верхнього поверху на нижній, зупиняючись на фіксований період часу на кожному рівні, щоб люди могли поїсти. Але ось біда – люди на нижчих рівнях можуть їсти лише те, що залишилося від тих, хто вище. Щомісяця людям випадковим чином призначають новий рівень.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, що "Емілі в Парижі" очолила топ серіалів на Netflix.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader