4 вересня — зустріч з Наріманом Джелялом у просторі PEN Ukraine
4 вересня — зустріч з Наріманом Джелялом у просторі PEN Ukraine

4 вересня — зустріч з Наріманом Джелялом у просторі PEN Ukraine

Повертати своє: Наріман Джелял у розмові з Тетяною Терен.

У середу, 4 вересня, о 18:30 у просторі PEN Ukraine відбудеться зустріч з першим заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу, колишнім політв’язнем в окупованому Криму Наріманом Джелялом.  

«Під час розмови з Наріманом-агою ми говоритимемо про досвід ув’язнення і природу російського зла, про зміни, які він бачить в українському суспільстві після початку повномасштабного вторгнення, про повернення Криму і боротьбу за бранців Кремля на окупованих територіях, про мости між українською та кримськотатарською культурами і віру в повернення додому», — повідомляє   PEN Ukraine.

Наріман Джелял – політик, журналіст, колишній політв’язень в окупованому Росією Криму. Народився 27 квітня 1980 року у місті Навої Узбецької РСР. 1989-го разом з батьками повернувся до Криму. Вивчав політологію в Одеському національному університеті. Працював у газеті «Авдет» та на телеканалі «ATR». Викладав історію і правознавство у Сімферопольській міжнародній школі. Із 2013 року – керівник інформаційно-аналітичного підрозділу та перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу.

4 вересня 2021 року був затриманий окупаційною владою Криму через нібито «диверсію на газопроводі в Криму в селі Перевальне». Джеляла засудили до 17 років ув'язнення у колонії суворого режиму, штрафу в розмірі 700 тисяч рублів та 1,6 років обмеження свободи пересування. З осені 2023 року він перебував у Мінусинській вʼязниці Красноярського краю. 28 червня 2024 року в рамках обміну полоненими Україна Нарімана Джеляла повернули додому.

Умовою участі в події є благодійний внесок від 200 грн.

У рамках цього заходу PEN Ukraine підтримує збір на дрони для 48-го штурмового батальйону імені Номана Челебіджіхана.

Посилання на банку

https://send.monobank.ua/jar/3NWMRHb6yS

Номер картки банки

5375 4112 2113 0581

Після сплати внеску потрібно заповнити реєстраційну форму: https://forms.gle/fhmLkK83NSsjUJdh8 

Подія відбудеться у просторі PEN Ukraine у Києві на вул. Лук’янівська, 14а.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader