iPhone 17 Pro Max стане найкращим у серії: чим вражатиме
iPhone 17 Pro Max стане найкращим у серії: чим вражатиме

iPhone 17 Pro Max стане найкращим у серії: чим вражатиме

Презентація нового iPhone 16 відбудеться 9 вересня в Apple Park в Купертіно, Каліфорнія. Основні характеристики можна буде дізнатися безпосередньо під час заходу, однак певні технічні нюанси вже відомі. Навіть більше – нещодавно на китайському форумі Weibo з’явилася інсайдерська інформація щодо того, якою буде лінійка iPhone 17.

iPhone 17 Pro Max стане найкращим у серії. Експерти розповіли, чого варто очікувати від новинок.

Lеякі моделі в лінійці iPhone 17 отримають 12 ГБ оперативної пам’яті. Аналітик Мінг-Чі Куо уточнив, що це стосується лише iPhone 17 Pro Max. Це означає, що iPhone 17 Pro, базовий iPhone 17 та новий iPhone 17 "Slim" матимуть 8 ГБ оперативної пам’яті. Четверте покоління iPhone SE, яке очікується на початку 2025 року, також, ймовірно, матиме 8 ГБ оперативної пам’яті.

8 ГБ – це той мінімум, що необхідний для функцій Apple Intelligence, які з’являться в iOS 18. Таким чином, лише iPhone 15 Pro і Pro Max з нинішніх смартфонів Apple будуть підтримувати функціонал AI, адже iPhone 15 і 15 Plus мають 6 ГБ оперативної пам’яті.

Аналітики зазначають, iPhone 17 Pro Max матиме нову якісну систему охолодження.

Ключовою зміною специфікації також буде 1/2,6-дюймовий 48-мегапіксельний датчик CIS, замість 1/3,1-дюймового 12-мегапіксельного датчика, який, як очікується, буде використовуватися в моделях iPhone 16 Pro цього року.

Нові айфони отримають телеоб’єктиви Tetraprism. Це означає, що смартфони матимуть принаймні 5-кратне оптичне збільшення та 25-кратне цифрове збільшення. Куо наголосив, що наразі він не впевнений, чи тільки iPhone 17 Pro Max матиме оновлену камеру Tetraprism. Tetraprism потребує абсолютно нових призм, які повинні мати коротший форм-фактор, щоб зменшити висоту камери, додав Куо.

Звіт аналітика підтверджує заяву, зроблену минулого року Джеффом Пу з Haitong International Securities. У грудні Пу заявив, що оновлений 48-мегапіксельний телеоб’єктив iPhone 17 Pro Max буде оптимізований для використання з Apple Vision Pro. Сучасні моделі iPhone 15 Pro можуть записувати просторове відео з 3D-глибиною для відтворення на Vision Pro – якщо тримати в альбомній орієнтації, основний і ультраширокі об’єктиви поєднуються для запису просторового відео з додатковою глибиною.

iPhone 17 Pro Max, ймовірно, буде першою моделлю iPhone, у якої система задньої камери повністю складається з 48-мегапіксельних об’єктивів.

Дивлячись у майбутнє, Куо додав, що iPhone 2027 року матиме ще більш удосконалену камеру Tetraprism із кращим оптичним зумом.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що iPhone 16 Pro від Apple може мати кардинально новий вигляд.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій

Джерело матеріала
loader