Помер народний артист України Григорій Шумейко
Помер народний артист України Григорій Шумейко

Помер народний артист України Григорій Шумейко

Актора театру не стало на 74-му році життя.

Помер український актор, режисер, народний артист України Григорій Шумейко.

Сумну звістку повідомили на офіційній сторінці у Facebook львівського театру імені Марії Заньковецької, де артист працював. Григорія Шумейка не стало 3 вересня на 74-му році життя.

"Непоправна втрата у нашому колективі…Сьогодні (3 вересня – прим. ред.) на 74-му році життя пішов у засвіти народний артист України, актор, режисер Григорій Шумейко. Колектив театру висловлює щирі співчуття родині актора. Сумуємо", - йдеться в повідомленні театру.

Парастас за Шумейка відбудеться 3 вересня у Львові, вже 4 вересня прощання з актором заплановане у театрі імені Марії Заньковецької о 13:00, після чого його поховаються.

"Прощання з народним артистом України Григорієм Шумейком: парастас відбудеться сьогодні о 20:00 у Храмі священномученика Климентія Шептицького. Завтра, 4 вересня, о 13:00 - прощання з актором у фоє театру", - йдеться в повідомленні театрі.

Зазначимо, Григорій Шумейко – відомий український актор. Спочатку він закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого, після цього освоїв режисуру. За час своєї кар'єри артист встиг знятися у понад 100 різних картинах та театральних постановах. Григорій Шумейко також був нагороджений Орденом "За заслуги" III ступеня та відзнакою від Мінкультури "За досягнення в розвитку культури і мистецтва".

  • Донька Камалії з серйозними травмами опинилася в лікарні: "Мірабелла потрапила в біду"
  • Відомий блогер показався з Klavdia Petrivna і розкрив, який вона вигляд має в реальному житті
  • Лідія Таран показалася з підрослою 16-річною донькою і розповіла про її навчання у Франції
Джерело матеріала
loader
loader