Канал ABC затвердив правила дебатів між Трампом та Гарріс
Канал ABC затвердив правила дебатів між Трампом та Гарріс

Канал ABC затвердив правила дебатів між Трампом та Гарріс

Канал ABC затвердив правила дебатів між кандидатом у президенти США від Республіканської партії Дональдом Трампом і демократкою Камалою Гарріс, які відбудуться 10 вересня.

За інформацією журналістів каналу, дебати пройдуть у Національному конституційному центрі у Філадельфії.

Модераторами виступатимуть ведучий і головний редактор програми "World News Tonight" Девід Мьюїр та ведуча програми "Prime" Лінсі Девіс.

Дебати кандидатів не передбачатимуть присутності глядачів і триватимуть 90 хвилин з двома рекламними паузами, а мікрофони будуть увімкнені лише для кандидата, чия черга говорити.

Лише модераторам буде дозволено ставити запитання.

Як зазначили журналісти, у кандидатів не буде вступних слів, а завершальні промови триватимуть по дві хвилини на кожного кандидата.

Час відповіді на кожне запитання також буде обмежено двома хвилинами, а ще дві хвилини буде на спростування та ще одна – на уточнення, роз'яснення чи відповідь.

Планується, що кандидати стоятимуть за трибунами під час дебатів, а на сцені не буде жодного реквізиту чи попередньо підготованих нотаток.

Кожен з кандидатів отримає ручку, блокнот і пляшку води.

Представники кампанії не можуть спілкуватися з кандидатами під час рекламних пауз.

Водночас у повідомленні телеканалу не вказується, чи була отримана фінальна згода від кандидатів.

Також журналісти нагадали, що у вівторок, 3 вересня, було проведено віртуальне підкидання монети, щоб визначити місце на подіумі та порядок завершальних виступів – Трамп переміг і вибрав порядок.

Раніше Трамп заявив у своїй соцмережі, що умови дебатів погодили і правила будуть такими ж, як під час його теледебатів із чинним президентом Джо Байденом на CNN 27 червня, які стали провальними для Байдена та спричинили його відмову від участі у перегонах.

Водночас у команді Гарріс ці твердження спростували.

Перед тим Трамп погрожував взагалі відмовитися від дебатів з аргументом, що ABC "упереджені".

Джерело матеріала