Лісабон оскаржить штраф, накладений за передачу Росії даних антипутінських активістів
Лісабон оскаржить штраф, накладений за передачу Росії даних антипутінських активістів

Лісабон оскаржить штраф, накладений за передачу Росії даних антипутінських активістів

Міська рада Лісабона оскаржить штраф у розмірі 1 млн євро, накладений на муніципалітет за передачу Москві персональних даних російських антипутінських активістів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Euractiv.

"Міська рада Лісабона підтверджує, що оскаржить штраф у розмірі 1 млн євро, накладений Адміністративним судом Лісабона за передачу даних про російських активістів у 2021 році, під час мерства Фернанду Медіни", – заявило чинне керівництво міської ради на чолі з мером від Соціал-демократичної партії Карлушем Моедашом.

Це "неприйнятно", сказав Моедаш про інцидент, що стався за попередньої соціалістичної адміністрації.

Однак обов'язком муніципалітету є "вжити заходів, щоб захистити жителів Лісабона і зберегти добре ім'я установи", додав він.

На початку серпня, коли рада підтвердила, що їй відомо про рішення суду, яке "зобов'язує її виплатити 1 027 500 євро", вона зазначила, що розглядає можливість подачі апеляції.

Тоді Моедаш, який очолює міську виконавчу владу з 2021 року, поскаржився на "важку спадщину" Медіни у зв'язку з цією справою і заявив, що буде захищати жителів Лісабона.

Рішення у серпні про штраф було винесено після апеляції Лісабонської міської ради, яка оскаржила початковий штраф у розмірі 1 250 000 євро, накладений на неї Португальською національною комісією із захисту даних (CNPD).

Адміністративний суд Лісабона постановив, що деякі з правопорушень, за які CNPD оштрафувала міську раду Лісабона, є такими, за якими минув строк давності, і зменшив суму штрафу на 222 500 євро.

Джерело матеріала
loader
loader