«Надто багато тіл»: військовий розкрив подробиці удару по інституту в Полтаві
«Надто багато тіл»: військовий розкрив подробиці удару по інституту в Полтаві

«Надто багато тіл»: військовий розкрив подробиці удару по інституту в Полтаві

Ігор з побратимом були одними з перших, хто надавав допомогу потерпілим.

Під час порятунку постраждалих унаслідок удару Росії по Полтавському військовому інституту3 вересня однією з головних проблем виявилися китайські турнікети, розповів у себе в Instagram військовослужбовець, бойовий медик Ігор Ткачов.

Бійця ЗСУ спантеличила незабезпеченість якісними турнікетами місцевих медиків, а також їхня неготовність працювати у подібних надзвичайних ситуаціях.

Ткачов пояснив, що живе зовсім поруч інституту звʼязку і вирушив з другом на допомогу після того, як у районі закладу прогриміли вибухи.

Ігор з побратимом були одними з перших, хто надавав допомогу потерпілим. Після перших кількох поранених військові побачили ширшу і страшнішу картину.

"Перед нами стояв старий величезний ЗІЛ, у який просто вантажили поранених. Їх клали на ганчірки, ковдри, двері, піднімали майже вище голови і закидали в багажник. Я не встиг навіть подивитися, що з ними. Коли прийшов, то вже просто допоміг докинути останніх поранених. Місця вже не було, двері закрили, і ЗІЛ поїхав через усе місто до лікарні, набитий людьми, які вмирали", - пише медик.

Як стверджує очевидець, через поранення і невдалу реанімацію поранені помирали просто у сортувальному пункті, розгорнутому поблизу місця трагедії.

Ткачов підсумовує, що ключову роль тут відіграли небезпечні китайські турнікети, а також неготовність працювати у подібних умовах лікарів, що прибули до інституту.

"Я давав свої турнікети, а люди не знали, що з ними робити", - поскаржився медик.

Він додав, що "лікарі, які приїхали, були молоді, дівчата з довгими нігтями, які кричали, тряслися, не знали, що робити, розгублені".

"Їм просто вантажили важких, без рук і ніг, в конвульсіях, вмираючих людей у машини, вони губилися. У них я не побачив ані турнікетів, ані якоїсь організації", - описує Ігор.

Також Ткачов зауважує, що не бачив, що робити працівники ДСНС крім перенесення поранених, але допускає, що хтось з фахівців теж допомагав накладати на ампутовані кінцівки поранених ті ж китайські турнікети.

Полтавський військовий інститут зв'язку. Що це?

Полтавський військовий інститут зв'язку - вищий військовий навчальний заклад України. Здійснював підготовку офіцерів з вищою військово-спеціальною освітою для частин військ зв'язку сухопутних військ.

Інститут виховав тисячі офіцерів, які розвивали, захищали і продовжують боронити Україну.

Удар по військовому інституту в Полтаві - головне

У вівторок вранці, 3 вересня, Росія двома балістичними ракетами завдала удару по Полтавському військовому інституту звʼязку.Приліт застав людей під час їхньої евакуації у бомбосховище. Відомо про майже 300 поранених.

Рятувальники не могли почати розбір завалів та пошук постраждалих через повторні повітряні тривогипротягом наступної години.

Правоохоронцівідкрили кримінальну справуза статтею "Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України".

Коментуючи атаку на Полтаву, російські терористи стверджували, що у зруйнованому навчальному закладі начебто перебували "іноземні інструктори", які готували спеціалістів "з усіх з'єднань і військових частин ЗСУ".

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело матеріала
loader
loader