У Києві викрили адміністраторів сервісних центрів МВС, які переоформлювали авто без сплати штрафів
У Києві викрили адміністраторів сервісних центрів МВС, які переоформлювали авто без сплати штрафів

У Києві викрили адміністраторів сервісних центрів МВС, які переоформлювали авто без сплати штрафів

Правоохоронці оголосили підозру п’ятьом адміністраторам сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ, які допомагали боржникам переоформити автомобілі без сплати штрафів.

Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури у Телеграмі, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури м. Києва п’ятьом адміністраторам трьох територіальних сервісних центрів МВС повідомлено про підозру у службовому підробленні та несанкціонованих діях з інформацією з реєстрів боржників», - йдеться у повідомленні.

У Києві викрили адміністраторів сервісних центрів МВС, які переоформлювали авто без сплати штрафів - Фото 1

Як зазначається, досудовим розслідуванням встановлено, що адміністратори територіальних сервісних центрів МВС, попри інформацію в автоматизованій системі «Єдиний реєстр боржників» про притягнення осіб до адміністративної відповідальності та перебування їх в статусі боржників, допомагали переоформити автомобілі на нових власників або зняти з реєстрації.

У Києві викрили адміністраторів сервісних центрів МВС, які переоформлювали авто без сплати штрафів - Фото 2

У законний спосіб переоформити автомобіль можливо лише після сплати наявних штрафів. Втім, адміністратори умисно вносили в базу дані автовласників з помилками. Таким чином вони отримували з реєстрів інформацію про те, що автовласник не має жодних заборгованостей.

На даний час встановлено 36 фактів перереєстрації автомобілів протягом 2022-2023 років на підставі сфальсифікованих реєстраторами даних.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Міністерстві внутрішніх справ попередили про випадки продажу підроблених посвідчень водія від імені працівників сервісних центрів МВС.

Теги за темою
Київ розслідування МВС
Джерело матеріала
loader
loader