Куди поїхати у відпустку, щоб не було натовпу людей: нетипові напрямки
Куди поїхати у відпустку, щоб не було натовпу людей: нетипові напрямки

Куди поїхати у відпустку, щоб не було натовпу людей: нетипові напрямки

Будь-хто, хто колись мандрував популярними туристичними маршрутами знає, як може дратувати натовп таких же туристів, які всі зібрались в одному місці. Гамір, конфлікти, черги, надмірна увага місцевих торговців і кишенькових злодіїв.

Проте у світі ще лишилось чимало чудових місць, де можна відпочити без цього. Сервіс American Express Travel зібрав десятку альтернативних напрямків, куди не злітається у відпустку половина Європи. Видання Express цю десятку опублікувало.

Порто-Черво, Італія

Порто-Черво на узбережжі Коста-Смеральда або "Смарагдове узбережжя" є чудовою альтернативою для тих, хто хоче відчути смак розкішного способу життя на узбережжі Амальфі, але не страждати від натовпів. Це прекрасне селище розташоване в північно-східній частині Сардинії. Воно може похвалитися приголомшливим середземноморським пейзажем з бірюзовими морями, оточеними каменистими скелями. Як і узбережжя Амальфі, Коста Смеральда є магнітом для знаменитостей, тому готуйтесь зустріти якусь зірку.

Церматт, Швейцарія

Любителі пригод обожнюють італійські Доломітові Альпи за вражаючі гірські пейзажі. Але людей вони приваблюють надзвичайно багато. На щастя, Церматт у Швейцарії пропонує такі ж чудові краєвиди разом із більш спокійною обстановкою. Це гірське село славиться своїм гірськолижним курортом та екологічно свідомим духом. У цьому місті заборонені автомобілі, якщо вони не електричні. Після довгого дня на схилах ви можете спробувати деякі місцеві делікатеси, такі як раклет та фондю, або, можливо, зігрітися гарячим шоколадом.

Нісеко, Японія

Ще одне ідеальне місце любителів лижного відпочинку – це Саппоро в Японії. Але є і менш популярний варіант. В Нісеко розташовані кілька курортів з чудовими підйомниками, а під катання тут відведено понад 8 квадратних кілометрів. На додачу йде смачна їжа, зокрема відомі морепродукти Хокайдо – королівський краб та морський їжак.

Куди поїхати у відпустку, щоб не було натовпу людей: нетипові напрямки

Сейшельські острови

Найпопулярнішим напрямком для любителів розкішного острівного відпочинку є Мальдіви, але Сейшели нічим не гірші, зате тут менше людей. Сейшельські острови – це архіпелаг біля узбережжя Кенії, оточений Індійським океаном. Вони складаються з 115 островів, кожен з яких пропонує щось цікаве від скелястих виступів і великих гір до дивовижних коралових рифів, що ідеально підходять для снорклінгу. Тут безліч пляжів з білосніжним піском. А ще густі тропічні ліси і тьма місцевих диких тварин, якими можна помилуватися.

Аделаїда-Гіллз, Австралія

Якщо ви хочете вирушити трохи далі і готові дослідити Австралію, не поспішайте до Блакитних гір, оберіть Аделаїда-Гіллз. Хоча обидва місця пропонують найкраще з австралійського ландшафту, пагорби Аделаїди пропонують одні з найкращих вин у світі, а також ряд приголомшливих ресторанів і чудові маршрути для походів. Цей маловідвідуваний регіон розташований всього за три години польоту від Сіднея. Він ідеально підходить для людей, які хочуть спокійно відпочити від шуму та суєти. А ще тут можна зустріти коалу.

Сан-Мігель-де-Альєнде, Мексика

У Мексиці натовпи людей стікаються на пляжі Рів'єра-Майя, але якщо ви готові поступитися пляжним відпочинком, то розгляньте можливість подорожі вглиб країни. Сан-Мігель-де-Альєнде – це одне з найяскравіших міст у світі. Воно було побудоване на незлічені прибутки від видобутку місцевого срібла. Це чарівний регіон відродився як колонія художників із насиченим культурним життям та десятками художніх галерей. На додачу йде приголомшлива місцева кухня і яскраве нічне життя.

Санта-Фе, США

Каліфорнія, Флорида – ось найпопулярніші курортні штати Америка. Але зазирніть до Нью-Мексико. Його часто не беруть до уваги, тоді як столиця штату, місто Санта-Фе може похвалитись багато чим. Наприклад, Музей міжнародного народного мистецтва, який може запропонувати найбільшу у світі колекцією виробів традиційної культури. У Санта-Фе є чарівний історичний центр, а коли ви зголоднієте, у вас буде безліч апетитних ресторанів в мексиканському стилі на вибір.

Куди поїхати у відпустку, щоб не було натовпу людей: нетипові напрямки

Бодрум, Туреччина

Культурний центр Туреччини, Стамбул приваблює мільйони туристів. А от Бодрум може похвалитись чудовими пляжами і неперевершеними нічними вечірками. Любителі шопінгу оцінять незліченні базари з можливістю до хрипоти торгуватись з продавцями за екзотичні шкіряні вироби, мило ручної роботи та турецьку бавовну. Також з Бодрума зручно вирушити на вивчення Турецької Рів’єри, яка стає менш багатолюдною та розкішною в міру віддалення від міста.

Удайпур, Індія

Тадж-Махал – одна з найбільш відомих архітектурних пам’яток у світі. Наслідок – засилля туристів. Але менш відвідуваний Удайпур, надзвичайно романтичен місто озер та палаців у Раджастані, пропонує не менше принад. Його найбільша пам'ятка — палацовий комплекс, побудований з граніту та мармуру. Раджастан славиться своїми ремеслами, і ви можете купити тут все від срібла до місцевого традиційного одягу.

Сент-Кітс та Невіс

Якщо ви хочете спокійного пляжного відпочинку, вам може бути цікаво відвідати Американські Віргінські острови. Але існує і менш населена версія – маленька держава Сент-Кітс та Невіс у Карибському морі. Ці два спокійні острови пропонують трохи різну атмосферу. Сент-Кітс більш жвавий і більш забудований, тоді як Невіс пропонує пишну зелень. Втім, обидва є чудовими місцями, щоб розслабитися та потягувати смачні коктейлі біля чистого океану.

Раніше OBOZ.UA розповідав, де можна бюджетно відпочити в оксамитовий сезон.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader