Удар "Абрамса": бійці ЗСУ розбили позиції ворога на Покровському напрямку
Удар "Абрамса": бійці ЗСУ розбили позиції ворога на Покровському напрямку

Удар "Абрамса": бійці ЗСУ розбили позиції ворога на Покровському напрямку

Машина 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ довела свою ефективність, уражаючи цілі на близькій відстані за допомогою своєї потужної 120-мм гармати.

У мережі з'явилися кадри з безпілотників з-під Покровська, розташованого на Донеччині, які демонструють успішну операцію української армії з використанням американського танка M1A1 Abrams. Цей танк, що перебуває на озброєнні 47-ї окремої механізованої бригади, під час бойового зіткнення знищив позицію противника, розташовану в забудові. Відео опубліковано на сторінці Facebook українського підрозділу.

Операцію підтримали безпілотники 25-го окремого штурмового батальйону, які зафіксували розташування противника в сусідній будівлі. Як пишуть оглядачі Bulgarian Military, у цьому епізоді танк Abrams довів свою ефективність, уражаючи цілі на близькій відстані за допомогою своєї потужної 120-мм гармати.

Також вони зазначають, що на тлі триваючого конфлікту американські танки Abrams залишаються важливим елементом оборони України. Техніка, поставлена США, має поліпшений бронезахист, який доповнюється динамічним захистом "Контакт-1".

Тим часом українські підрозділи відчувають труднощі з експлуатацією цих машин. Вони пов'язані як із технічними аспектами, так і з умовами ведення бойових дій, під час яких FPV-дрони становлять велику загрозу найпередовішим зразкам бронетехніки.

Окрім бойових втрат, українські військові говорять про проблеми впливу конденсату на електроніку танка та його високу уразливість для російських атак. А великі габарити машини роблять її більш помітною ціллю для ворога.

Крім цього, військові експерти викликають занепокоєння щодо складності в обслуговуванні та експлуатації цих танків. Відставні військові зазначають, що передача Abrams Україні пов'язана з ризиками, пов'язаними з необхідністю підтримки складних технічних систем в умовах активних бойових дій.

Важливо Танки стають марними: як уроки війни в Україні зруйнували військову доктрину

Раніше повідомлялося, що українська армія вже втратила дві третини поставлених американських танків Abrams. Причому всі втрати сталися протягом півроку.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader