Британія передасть Україні 650 ракет ППО на $213 млн: коли їх отримають ЗСУ
Британія передасть Україні 650 ракет ППО на $213 млн: коли їх отримають ЗСУ

Британія передасть Україні 650 ракет ППО на $213 млн: коли їх отримають ЗСУ

Британія передасть Збройним силам України 650 легких багатоцільових ракет (Lightweight Multirole Missile – LMM) для посилення протиповітряної оборони країни. Загальна вартість допомоги, яка допоможе захистити Україну від ракетних та дронових атак Росії, становить 162 млн фунтів стерлінгів ($213 млн).

Про це повідомили у міністерстві оборони Британії. Пакет протиповітряної оборони буде оголошено очільником відомства Джоном Гілі на зустрічі Контактної групи з оборони України (UDCG) у п'ятницю, 6 вересня.

"На 24-й зустрічі групи міністр оборони озвучить непорушну відданість Британії Україні та закликатиме союзників продовжувати постачати Україні життєво важливе обладнання", – сказано у повідомленні.

У британському оборонному відомстві додали, що відповідно до зобов'язання нового уряду прискорити постачання допомоги, перша партія ракет LMM має бути доставлена ​​до кінця 2024 року.

Також там зазначили, що ракети, вироблені збройовою компанією Thales на їхньому заводі в Белфасті, є дуже універсальними і можуть запускатися з різних платформ на суші, морі та в повітрі.

Після незаконного вторгнення Росії Британія надала Україні сотні таких ракет, які змогли знищити сотні російських безпілотників та інші повітряні загрози.

Британія передасть Україні 650 ракет ППО на $213 млн: коли їх отримають ЗСУ

"Це нове зобов'язання дасть важливий імпульс протиповітряній обороні України та продемонструє прихильність нашого нового уряду посиленню підтримки України. В останні дні ми побачили трагічну ціну невиборчих ударів Росії по Полтаві та Львову. Ці нові ракети британського виробництва допоможуть Україні захистити її населення, інфраструктуру та територію від жорстоких атак Путіна", – заявив Гілі.

Як повідомляв OBOZ.UA, учасники зустрічі коаліції у форматі "Рамштайн", яка відбудеться в Німеччині 7 вересня, насамперед обговорюватимуть посилення протиповітряної оборони України, а також можливості Коаліції повітряних сил. Крім того, буде приділено увагу активізації оборонної промисловості країн-учасниць.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader