У Києві та Хмельницькому затримали паліїв авто ЗСУ, їм загрожує 10 років в'язниці
У Києві та Хмельницькому затримали паліїв авто ЗСУ, їм загрожує 10 років в'язниці

У Києві та Хмельницькому затримали паліїв авто ЗСУ, їм загрожує 10 років в'язниці

Служба безпеки України спільно з правоохоронцями затримала паліїв авто Збройних сил України у Києві та Хмельницькій області. Про це повідомляє Telegram-канал Служби безпеки України.

-За інструкціями з Росії зловмисники спочатку відслідковували локації потенційних цілей та "узгоджували" їх зі своїми російськими кураторами. Потім фігуранти прибували на місця паркування службових автомобілів і підпалювали їх за допомогою бензину та легкозаймистих сумішей, - пише СБУ.

У Києві "гарячими слідами" затримали двох хлопців, які підпалили «мультив» військових, який ремонтували після виконання завдань. Зловмисниками були мешканці Донецької та Дніпропетровської областей. Вони прибули до Києва у пошуках заробітку і спочатку будували укриття у дитсадках, але згодом пішли на співпрацю з агресором в обмін на "легкі гроші".

Ще двох паліїв було затримано на Хмельниччині. Вони намагалися знищити службовий позашляховик ЗСУ. Після цього планували продовжувати серію злочинів на заході України. У СБУ уточнили, що зловмисниками виявились двоє мешканців Вінницької області, які поїздом прибули до Хмельницького, та для виконання підпалів оселилися у заздалегідь орендованій квартирі.

За наявними даними, російські куратори не заплатили затриманим за злочини. Всім чотирьом повідомили про підозру за статтями про перешкоджання законній діяльності ЗСУ у особливий період та про умисне пошкодження майна. Нині вони перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років ув'язнення.

  • 2 вересня на Херсонщині поліцейські спільно з СБУ затримали групу осіб, які за вказівкою російських спецслужб палили авто військових. Очолював угруповання 35-річний колишній в'язень, який відбував покарання за наркоторгівлю. У ході окупації його завербували спецслужби РФ.
  • 26 серпня Служба безпеки та правоохоронці затримали у Черкаській області та Києвідвох чоловіків за підозрою у підпалі автомобілів військовослужбовців на замовлення російських служб. Під «прицілом» ворога знаходилися мікроавтобуси та бойові пікапи ЗСУ та Держприкордонслужби.
Теги за темою
СБУ військові
Джерело матеріала
loader
loader