Яких популярних брендів авто слід уникати: поради механіків
Яких популярних брендів авто слід уникати: поради механіків

Яких популярних брендів авто слід уникати: поради механіків

Популярність бренду завойовується довго, а зруйнуватись може моментально. Варто десь прорахуватись із якістю авто, збільшити витрати палива чи ускладнити обслуговування, як професіонали почнуть критикувати бренд.

Саме так сталось із шістьма автоконцернами, продукція яких потрапила під шквал критики професійних механіків. Видання GOBankingRates поговорило з фахівцями, щоби скласти цей список. І ось які бренди потрапили до антирейтингу.

Ford

Американська компанія суттєво втратила у надійності останнім часом. Згідно з дослідженням надійності J.D. Power, у автомобілях Ford у середньому виникає близько 239 проблем на 100 автомобілів. Це робить їх одними з найменш надійних. А також підвищує витрати часу та грошей на ремонт. Найбільш поширені проблеми включають неприємності з двигуном, відмови трансмісії та несправності електричної системи. І це при середній витраті палива – 13 літрів на 100 км шляху, що дуже немало.

GMC

Один із провідних брендів, автомобілів якого теж рекомендують уникати. Так, вони мають вражаючі характеристики, але при цьому страждає їхня надійність. Особливо слабкі місця – це трансмісія та підвіска. Дуже недешеве авто приносить своєму власнику ще більше витрат, адже часто ламається і потребує обслуговування. У місті машини GMC в середньому споживають 11 літрів палива на 100 км, а на шосе – 8,5 літрів.

Volvo

Найбільш проблемними у шведського бренду є нові електромобілі. В середньому дослідження показують, що у Volvo виникає 245 проблем на 100 автомобілів. При цьому ремонту вони потребують нерідко дуже коштовного. Volvo також має 30,46% ймовірність того, що їм буде потрібен капітальний ремонт протягом перших 10 років. Деякі поширені області, у яких у Volvo виникають проблеми, включають відмови електричної системи, несправності інформаційно-розважальної системи та інші проблеми із високотехнологічними компонентами.

Mercedes-Benz

Популярний німецький бренд останнім часом не виправдовує ні свою славу, ні вартість своїх нових машин. До того ж "мерси" можуть бути дуже дорогими в обслуговуванні. У нових авто знизилася якість трансмісії і не дуже справно працюють деякі функції допомоги водієві. Дослідження надійності JD. Power показало, що на 100 автомобілів припадає 218 проблем, що робить Mercedes Benz досить ненадійним.

Rivian

Незважаючи на інноваційний підхід до конструювання електромобілів і вражаючі характеристики, автомобілі Rivian помітно страждають від проблем з надійністю. Машини з електричним двигуном як правило дорожчі за традиційні моделі, при цьому для Rivian може бути складно знайти потрібні деталі та кваліфікованих фахівців, що робить їх потенційно дорогою покупкою. І справжньою проблемою в ремонті.

Land Rover

Цей люксовий бренд останнім часом багато критикували за часті відмови електричної системи та проблеми з пневматичною підвіскою. Тож вартість обслуговування Land Rover стала непомірно високою. Тому механіки радять уникати цих машин, якщо ви не хочете витратити справді значну суму на авто, а потім ще суттєво вкладатись у підтримання його в робочому стані.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які машини найкраще підійдуть водіям-новачкам.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader