Папа Римський розкритикував пари, які заводять тварин замість дітей
Папа Римський розкритикував пари, які заводять тварин замість дітей

Папа Римський розкритикував пари, які заводять тварин замість дітей

Папа Франциск неодноразово закликав сім'ї народжувати більше дітей, щоб не допустити демографічної кризи в Європі.

Папа Римський Франциск під час візиту в Індонезію в рамках ширшого туру Південно-Східною Азією похвалив сім'ї, які виховують трьох і більше дітей, а тих, хто замість дітей заводить тварин, закликав одуматися й розставити пріоритети правильно, тому що "це не може закінчитися добре", пише Daily Mail.

Глава Ватикану вже давно і неодноразово закликав пари віддавати пріоритет дітям, а не домашнім тваринам, розглядаючи тенденцію бездітності як серйозну суспільну проблему. У 2023 році він насварив жінку, яка попросила його благословити її собаку, назвавши її "дитиною". За словами Папи, він "втратив терпіння".

Франциск давно висловлювався про зниження народжуваності на Заході, особливо в Європі, де коефіцієнт народжуваності впав до 1,5 дитини на жінку, що значно нижче за коефіцієнт відтворення у 2,1. За його словами, зараз увага до домашніх тварин замінює радість і відповідальність виховання сім'ї.

У Джакарті Папу Римського зустрічала почесна варта
Фото: Getty Images

Крім критики бездітних власників домашніх тварин, Папа Франциск також застеріг від використання релігії для розпалювання конфліктів. Папа і великий імам Насаруддін Умар підписали декларацію в мечеті Істікляль. Єдність між конфесіями була центральною темою поїздки понтифіка, і декларація закликала до "релігійної гармонії заради людства" в найбільшій мечеті Південно-Східної Азії.

"Глобальне явище дегуманізації особливо відзначене широко поширеним насильством і конфліктами. Особливо тривожно, що релігія часто використовується в цьому відношенні". Роль релігії повинна включати заохочення і захист гідності кожного людського життя", — йдеться в ній.

Поїздка в Індонезію — третя поїздка Папи і перша після Іоанна Павла II в 1989 році. Католики становлять менш як три відсотки населення Індонезії — близько восьми мільйонів осіб, порівняно з 87% відсотками, або 242 мільйонами, які є мусульманами.

6 вересня понтифік вирушив до Папуа-Нової Гвінеї, а потім зробить зупинки у Східному Тиморі та Сінгапурі. Ця поїздка стане найтривалішим туром його папства.

Раніше Фокус писав, що Дженніфер Еністон різко відреагувала на слова соратника Трампа про бездітних кошатниць.

Теги за темою
Діти
Джерело матеріала
loader
loader