Шуфрич розповів про свій стан після перенесеної операції
Шуфрич розповів про свій стан після перенесеної операції

Шуфрич розповів про свій стан після перенесеної операції

Народний депутат Нестор Шуфрич, якого напередодні відвезли із зали суду на "швидкій" та прооперували, поскаржився на погане самопочуття. За його словами, хірургічне втручання тривало 8 годин. Про це він розповів у коментарі "Суспільне".

– Вісім місяців мене не оперували, і операція, яка могла обійтися маніпуляціями, тобто маніпулятором уже стала неможливою. Було проведено тиждень тому повноцінну глибоку операцію. Виправили дві грижі… Це зазнає певних ускладнень у зв'язку із забезпеченням роботи шлункового тракту. Те, чого можна було уникнути, сталося. Ми такі дії вважаємо тортурами, – сказав нардеп.

За його словами, адвокати вже направили звернення до ДБР із вимогою притягнути до відповідальності слідчих. Підозрюваний вважає, що з їхньої вини у його стані з'явилися ускладнення, а ці дії він розцінює як тортури та тиск. Як зазначив Шуфрич, після операції він почував себе погано і просив взяти участь у засіданні суду онлайн, але йому відмовили.

- Ми написали заяву до ДБР на слідчих, які, маючи сім рішень судів та ноту ЄСПЛ, яка зобов'язала уряд України забезпечити моє лікування, ігнорували це. І призвели до тяжких наслідків, які ви зараз бачите, – наголосив він.

  • 15 вересня 2023 року Шуфричу повідомили про підозру у державній зраді та заарештували.
  • 4 вересня на судове засідання у справі народного депутата Нестора Шуфрича викликали швидку допомогу через погане самопочуття. За словами захисників, Шуфрича було доставлено до суду прямо з лікарні, де проходив реабілітацію після операції.
Джерело матеріала
loader
loader