У Tesla щось пішло не так: запуск Full Self-Driving в Європі та Китаї відкладається на 2025 рік
У Tesla щось пішло не так: запуск Full Self-Driving в Європі та Китаї відкладається на 2025 рік

У Tesla щось пішло не так: запуск Full Self-Driving в Європі та Китаї відкладається на 2025 рік

У Tesla щось пішло не так: запуск Full Self-Driving в Європі та Китаї відкладається на 2025 рік - Фото 1

Раніше цього року генеральний директор Tesla Ілон Маск неодноразово заявляв, що компанія готується вивести функцію Full Self-Driving (FSD) на європейський і китайський ринки до кінця 2024 року. Однак, схоже, щось пішло не так, і у Tesla виникла затримка.

Як свідчить офіційний звіт команди Tesla зі штучного інтелекту, автовиробник, ймовірно, запустить FSD в Європі та Китаї у першому кварталі 2025 року. Про це йдеться в публікації в соцмережі X, де розкривається дорожня карта виходу функції Full Self-Driving.

Звичайно, вихід FSD в Європі та Китаї відбудеться, якщо все піде за планом, і Tesla отримає всі регулятивні дозволи на обох ринках. Ілон Маск уже кілька разів відвідував Китай, щоб отримати зелене світло від місцевого уряду на спробу запустити автономне управління вже у вересні цього року. Але плани, вочевидь, змінилися.

У будь-якому випадку, дозвіл на використання FSD важливий для компанії, оскільки це може збільшити продажі в Китаї. Наразі Tesla продає пакет FSD за 64 тис. юанів (€8300), тоді як EAP (Advanced Autopilot) коштує половину цієї ціни. Але його принаймні можна використовувати в країні.

На додаток до регуляторних обмежень, Tesla може зіткнутися з іншими проблемами в Китаї, такими як величезна кількість електричних скутерів та інших немоторизованих транспортних засобів. Вони використовують ті самі автомобільні смуги, що й решта транспортних засобів. Тому FSD може зіткнутися з проблемами з транспортними засобами в жвавих китайських містах.

Джерело: arenaev

У Tesla щось пішло не так: запуск Full Self-Driving в Європі та Китаї відкладається на 2025 рік - Фото 2
Теги за темою
Tesla
Джерело матеріала
loader
loader