Шановне Міністерство оборони, знайшов вам чотири бригади. Підготовлених бійців, випещених. Не дякуйте
Шановне Міністерство оборони, знайшов вам чотири бригади. Підготовлених бійців, випещених. Не дякуйте

Шановне Міністерство оборони, знайшов вам чотири бригади. Підготовлених бійців, випещених. Не дякуйте

Політик і колишній військовослужбовець Юрій Гудименко категорично не розуміє, що роблять у тилу 16 тисяч співробітників поліції охорони. На його думку, це готові чотири бригади на фронті, а з їхньою роботою цілком впораються приватні охоронні фірми.

Шановне Міністерство оборони, я вам знайшов чотири бригади. Підготовлених бійців, випещених. Не дякуйте.

Поліція охорони. 16 000 працівників. Заброньовані, як я розумію, всі або майже всі (це секретна інформація, але у мене є, скажімо так, здогадки). Завдання поліції охорони — охороняти ларьки, квартири та підприємства.

Інакше кажучи, робити те, що роблять приватні охоронні компанії, тільки з усіма перевагами й пільгами державної структури, а саме — статусом поліцейського (і, відповідно, бронюванням), видачею квартир керівництву коштом платників податків і періодичною участю у віджиманні чи переділі заводів і підприємств у регіонах з обовʼязковим "відкашлюванням" нагору.

І це тоді як патрульні поліцейські, частина з яких бігає по фронту, постійно скаржаться на нестачу людей і машин для полювання на злочинців і ворогів. А тут — чотири бригади псевдополіцейських, які на виклики не їздять, від мобілізації приховані й загалом чудово почуваються.

Це, любі мої котики, якась х…ня.

Важливо Економічне бронювання шкідливе: чому мобілізація має бути рівною для всіх

У вас, Денисе Шмигалю, я чув, грошей у бюджеті не вистачає? Розганяйте нах… департамент поліції охорони МВС, працівників — або в патрульку, або до Міноборони на формування нових бригад. Там, я чув, у нас на Покровському напрямку не вистачає людей? Беріть, осьо вони.

Позашляховиків у них якась кількість є, я постійно у Києві бачу на дорогах ці красиві білі "міцубісі" з пропозицією встановити сигналізацію. Кіоски та квартири нехай приватні охоронці охороняють, впораються. А ви відзвітуєте, що держава стала утримувати на 16 тисяч людей менше, позбавившись водночас невластивих для себе функцій.

Ми, звичайно, неймовірна країна. Не думаю, щоб у країнах Європи чи у США держава утримувала б охоронну фірму коштом платників податків, а ці самі платники роками мовчали і не запитували: "А нах… воно взагалі потрібно?".

Але ж ми особливі.

Автор висловлює особисту думку, яка може не збігатися із позицією редакції. Відповідальність за опубліковані дані в рубриці "Думки" несе автор.

Джерело

Важливо Мобілізація у вересні: кого призвуть восени і чи стосується це молодших за 25 років
Теги за темою
Збройні сили України поліція
Джерело матеріала
loader