Британська розвідка проаналізувала просування росіян під Вугледаром
Британська розвідка проаналізувала просування росіян під Вугледаром

Британська розвідка проаналізувала просування росіян під Вугледаром

Британська розвідка констатувала, що російській армії за останні тижні вдалося досягти тактичного просування під Вугледаром і він, скоріш за все, і далі залишатиметься "гарячим" напрямком.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про російсько-українську війну від 7 вересня.

Аналітики зазначають, що сили РФ досягли тактичного просування довкола Вугледару, який вже давно є ціллю для росіян і оборона якого стримує просування російської армії на півдні Донеччини.

"Росія вже неодноразово намагалася наступати на місто, що закінчувалося великими втратами і малими територіальними здобутками.

Проте у серпні 2024 року російські сили досягли просування зі сходу та заходу від Вугледару, взявши під контроль сусіднє село Пречистівка і ведучи бої за Водяне.

Ймовірно, у наступний місяць РФ продовжить спроби просуватися довкола Вугледару і загрожувати самому місту", – зазначають в огляді.

В одному з попередніх оглядів розвідка Великої Британії припустила, що більші втрати РФ особового складу у серпні пов'язані з Курською операцією України та інтенсивними боями на підступах до Покровська.

Естонська розвідка у своєму огляді 6 вересня зазначала, що Росія не досягла істотних просувань за останні дні.

Джерело матеріала
loader