Космічний корабель Starliner приземлився у пустелі Нью-Мексико - у NASA показали унікальні кадри
Космічний корабель Starliner приземлився у пустелі Нью-Мексико - у NASA показали унікальні кадри

Космічний корабель Starliner приземлився у пустелі Нью-Мексико - у NASA показали унікальні кадри

Космічний корабель NASA Boeing Starliner, який з технічних несправностей провів на Міжнародній космічній станції два місяці замість восьми днів, приземлився у пустелі Нью-Мексико (США). Його екіпаж залишився на орбіті Землі. Про це повідомили у NASA та показали, як це відбувалося.

Для повернення Boeing Starliner використав маневрені двигуни. Однак таке рішення було пов'язане безліччю небезпек, тому двох астронавтів вирішили залишити на МКС.

Через 5 годин після відстиковки космічний корабель повернувся в атмосферу Землі на орбітальних швидкостях близько 27 400 км/год. Приблизно через 45 хвилин він розгорнув свої парашути, щоб уповільнити зниження. Boeing Starliner успішно приземлився у пустелі Нью-Мексико.

Космічний корабель Starliner приземлився у пустелі Нью-Мексико - у NASA показали унікальні кадри - Фото 1

У NASA вже заявили, що їхні фахівці разом із приватними компаніями відновлять капсулу Starliner і продовжать розслідування причин несправності двигунів у космосі. Однак фахівцям не вдасться проаналізувати частину транспортного засобу, в якому розміщували двигуни – її від'єднали перед тим, як корабель увійшов до атмосфери Землі. Як і передбачалося, сервісний модуль з несправними двигунами згорів, тому дослідникам доведеться використовувати моделювання, щоб з'ясувати причину пошкодження.

Космічний корабель Starliner приземлився у пустелі Нью-Мексико - у NASA показали унікальні кадри - Фото 2
  • 7 вересняапарат Boeing Starliner відстикувався від Міжнародної космічної станції (МКС) і вирушив до Землі без екіпажу, завершивши затяжну тестову місію, що супроводжувалася низкою технічних складнощів.
  • 25 серпня стало відомо, що астронавти NASA Суні Вільямс і Бутч Вілмор, що залишилися на борту Міжнародної космічної станції (МКС), через ломку корабля Boeing Starliner зможуть повернутися на Землю на початку 2025 року за допомогою капсули SpaceX Crew Dragon.

 

Теги за темою
Космос
Джерело матеріала
loader
loader