Україна закликала Іран не передавати Росії ракети та пригрозили "руйнівними відносинами"
Україна закликала Іран не передавати Росії ракети та пригрозили "руйнівними відносинами"

Україна закликала Іран не передавати Росії ракети та пригрозили "руйнівними відносинами"

Українська сторона звернулася до Ірану у зв'язку з можливою передачею балістичних ракет Росії. Київ просить Тегеран утриматися від підтримки країни, яку визнано міжнародним суспільством агресором. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ.

- Вкотре закликаємо керівництво Ісламської Республіки Іран утриматися від передачі Росії, яка, згідно зі Статутом ООН та норм міжнародного права, є державою-агресором, будь-яких видів озброєння та військової техніки, - заявили в МЗС.

У відомстві нагадали, що вже понад два роки українці страждають від щоденних атак, зокрема ударів іранськими дронами. Як зазначається у повідомленні, поглиблення співпраці між РФ та Іраном ставлять під загрозу не лише нашу країну, а й увесь світ. Також у МЗС пригрозили "руйнівними відносинами" між Києвом та Тегераном у разі, якщо Москва отримає іранські ракети.

- Іран повинен повністю та остаточно припинити зброю Росії, щоб діями, а не словами довести щирість заяв свого політичного керівництва щодо непричетності до підживлення російської військової машини смерті. Застерігаємо офіційний Тегеран, що у разі підтвердження факту передачі Іраном балістичних ракет у Російську Федерацію це матиме руйнівні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин.

  • 5 вересня ворог знову атакував Україну дронами та КАБами. Тоді під прицілом знаходилася більшість країни, крім кількох західних областей.
  • 6 вересня росіяни атакували Україну, запустивши 44 ударні БпЛА типу Shahed, зроблені Іраном. Силами української ППО було збито 27 дронів.
Теги за темою
Зброя МЗС України Іран
Джерело матеріала
loader
loader