Супертайфун «Ягі» накрив північ В'єтнаму, десятки тисяч людей евакуйовані
Супертайфун «Ягі» накрив північ В'єтнаму, десятки тисяч людей евакуйовані

Супертайфун «Ягі» накрив північ В'єтнаму, десятки тисяч людей евакуйовані

На півночі В'єтнаму через супертайфун "Ягі" у деяких містах виникли проблеми з електропостачанням.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Супертайфун «Ягі» накрив північ В'єтнаму, десятки тисяч людей евакуйовані - Фото 1

Зазначається, що із прибережних міст евакуювали майже 50 000 людей. В інших регіонах влада закликала громадян не виходити з дому.

За даними Індо-Тихоокеанського центру попередження про тропічні циклони, шторм накрив провінції Хайфон і Куангнінь зі швидкістю вітру до 203 км/год.

Найбільше постраждало прибережне місто Хайфон із населенням у 2 мільйони. Тут розташовані заводи іноземних транснаціональних корпорацій та місцевого автовиробника VinFast. У суботу в деяких районах міста зникла електрика. Чотири аеропорти на півночі призупинили роботу.

Школи закриті у 12 північних провінціях В'єтнаму, в тому числі у столиці Ханої.

Супертайфун прирівнюється до урагану 5 категорії.

Напередодні "Ягі" накрив китайський острів Хайнань, де щонайменше троє людей загинули і близько 100 дістали поранення. У п'ятницю евакуювали близько 400 000 людей на острові. Рух поїздів, човнів і авіарейсів було призупинене, школи - закриті. Місцеві ЗМІ повідомляють про масові відключення електроенергії, які зачепили близько 830 000 домогосподарств.

Як повідомляв Укрінформ, на Філіппінах унаслідок потужного тропічного шторму "Ягі" загинули щонайменше 13 людей і ще четверо вважаються зниклими безвісти.

Фото: EPA

Джерело матеріала
loader
loader