Буданов запропонував спосіб убезпечити Україну від Telegram
Буданов запропонував спосіб убезпечити Україну від Telegram

Буданов запропонував спосіб убезпечити Україну від Telegram

Керівник Головного управління розвідки України Кирило Буданов назвав месенджер Telegram загрозою національній безпеці країни.

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Хартія".

За словами Буданова, Telegram став головним джерелом отримання інформації в українському суспільстві, випередивши решту платформ. Це підтверджується дослідженнями, проведеними ГУР.

Глава розвідки наголосив, що не виступає за повне закриття месенджера, визнаючи, що це технічно складно, хоч і можливо. Натомість він пропонує "офізичити" всі телеграм-канали. Буданов вважає, що кожен бажаючий розповсюджувати новини через Telegram має зареєструватися.

Кирило Буданов

"Якщо ти хочеш мовити якісь новини – будь ласка, зареєструйся, щоб усі розуміли, що це канал громадянина РФ чи громадянина України. І тоді він має відповідальність", - зазначив він.

Буданов також зазначив, що блокування Telegram технічно складніше, ніж це було з соціальними мережами "Однокласники" та "ВКонтакті", але все ж таки можливе.

Цікаво, що, на відміну від Telegram, соціальну мережу Twitter Буданов охарактеризував як нешкідливу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Instagram Польщі активізувалися агенти Кремля. Ми публікували список антиукраїнських облікових записів.

Джерело матеріала
loader