Ексміністр оборони Британії закликав зняти обмеження для України на удари по РФ Storm Shadow
Ексміністр оборони Британії закликав зняти обмеження для України на удари по РФ Storm Shadow

Ексміністр оборони Британії закликав зняти обмеження для України на удари по РФ Storm Shadow

Колишній міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що нинішній британський уряд на чолі з прем'єр-міністром Кіром Стармером має зняти обмеження на застосування крилатих ракет Storm Shadows по території РФ. За його словами, зараз українці змушені воювати "із зв'язаними руками за спиною".

Водночас Шаппс наголосив, що путінський режим продовжує регулярні ракетні атаки по Україні. Про це він написав у блозі на сайті The Sunday Times.

Колишній глава оборонного відомства заявив, що Британія має терміново схвалити використання зброї великої дальності на території Росії.

"Ми знаємо, що багато атак здійснюються з території самої Росії. І все ж, якщо не враховувати наш дозвіл завдавати ударів по Криму британськими ракетами, ми все ще побоюємося дозволяти нашим українським союзникам завдавати ударів по джерелу цих атак", – заявив Шаппс.

Також він додав, що політика обмеження використання західного озброєння змушує українську армію воювати "із зв'язаними руками за спиною". Шаппс наголосив, що Британія має видати пряме попередження диктатору Путіну про можливість завдання ударів по РФ.

"Якщо ви продовжите вбивати чоловіків, жінок і дітей авіабомбами, то ми змусимо решту світу дозволити нашим ракетам далекого радіусу дії знищити ваші пускові установки, де б вони не знаходилися – навіть усередині Росії", – пригрозив Путіну ексміністр оборони Британії.

Водночас, Шаппс закликав інші країни дозволити Україні використання далекобійної зброї для ураження цілей на території РФ.

"Ми повинні надати дозвіл на використання наших Storm Shadow і запросити французів, американців і навіть наших стриманіших німецьких партнерів приєднатися до нас із простим ультиматумом Путіну: припиніть ваші атаки на Україну або ми підтримаємо відповідь України", – зазначив Шаппс.

Нагадаємо, українська армія досі не отримала дозволу на застосування британських крилатих ракет Storm Shadow територією Росії. До чого каменем спотикання у цьому питанні є не Британія, а Сполучені Штати. США побоюються можливої ескалації у російсько-українській війні.

Раніше повідомлялося, що США дозволили Україні застосовувати американську зброю для ударів по російських силах у прикордонні РФ, що межує з Харківською областю. Однак, дозвіл стосується не всіх видів озброєнь, які Штати передають нашій державі.

Як повідомляв OBOZ.UA, Захід і надалі відмовляється від перегляду обмежень на застосування Україною західних озброєнь для ударів по військових цілях на території РФ. У США цю позицію пояснюють тим, що такі удари були б нераціональними, тому що РФ перемістила 90% своєї авіації углиб своєї території, за межами досяжності ракет ATACMS.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader