Маск розповів, коли планує запустити на Марс перші кораблі
Маск розповів, коли планує запустити на Марс перші кораблі

Маск розповів, коли планує запустити на Марс перші кораблі

Маск розповів, коли планує запустити на Марс перші кораблі 

За сім років на "червоній планеті" висадяться люди.

Через два роки, коли відкриється наступне вікно перельоту Земля-Марс, SpaceX запустить свої перші космічні кораблі без екіпажу на Марс, заявив генеральний директор компанії Ілон Маск у своєму дописі в соціальній мережі X в суботу.

«Вони будуть виведені без екіпажу, щоб перевірити надійність посадки на Марс неушкодженими», – сказав Маск, додавши, що якщо ці посадки пройдуть успішно, його космічна компанія запустить перші польоти на Марс з екіпажем через чотири роки. 

З цього моменту, за його словами, частота польотів зростатиме у геометричній прогресії для побудови самодостатнього міста приблизно через 20 років.

У квітні Маск, який заснував SpaceX у 2002 році, заявив, що перший космічний корабель без екіпажу приземлиться на Марсі упродовж п'яти років, а перші люди висадяться на Марс упродовж семи років.

У червні ракета Starship пережила гіперзвукове повернення з космосу і здійснила проривну демонстрацію приземлення в Індійському океані,  з четвертої спроби завершивши повну випробувальну місію навколо земної кулі. 

Маск розраховує, що Starship допоможе йому досягти своєї мети - створити великий багатоцільовий космічний корабель наступного покоління, здатний вже наприкінці цього десятиліття відправляти людей і вантажі на Місяць, а в перспективі - і на Марс.

Допитливе людство, озброюючись все новими технологіями, продовжує досліджувати Всесвіт. Запуск минулого тижня компанією SpaceX ракети-носія Starship став важливою віхою на шляху до майбутніх місій у далекий космос.

Хто ж сьогодні більш ефективний в космічній сфері — держава чи приватний бізнес? Які країни змагаються за першість у цій галузі і хто сьогодні перемагає? Які куточки Сонячної системи і чому саме їх будуть досліджувати в недалекому майбутньому?

Про це — в статтіПетра Герасименка «Не тільки Маск. Якими будуть космічні перегони у найближче десятиліття».

Джерело матеріала
loader
loader