У Латвії розбився російський військовий дрон: всі деталі
У Латвії розбився російський військовий дрон: всі деталі

У Латвії розбився російський військовий дрон: всі деталі

У Латвії в суботу, 7 вересня, впав і розбився російський безпілотник. Це сталося в Резекненському районі, за наявною наразі інформацією, він зайшов у повітряний простір країни з боку Білорусі.

Про це повідомили в міністерстві оборони Латвії. Наразі відповідальні служби продовжують з’ясовувати обставини інциденту, але, за попередніми даними, йдеться про військовий безпілотний літальний апарат країни-агресора РФ. 

Збройні сили Латвії виявили заходження БПЛА на латвійську територію, а також спостерігали за його рухом і визначили місце падіння. Розслідування ситуації триває.

У Латвії розбився російський військовий дрон: всі деталі

Зазначається, що збройні сили країни діють у встановленому порядку, зокрема інформують командування НАТО. Про інцидент поінформовано відповідальних державних службовців, правоохоронні органи та країни Північноатлантичного альянсу в регіоні. 

"Ця ситуація є підтвердженням того, що ми повинні продовжувати розпочату роботу з укріплення східного кордону Латвії, включаючи розвиток можливостей протиповітряної оборони та можливостей електронної боротьби, які дозволяють нам обмежити роботу безпілотників різного призначення", – сказав міністр оборони Андріс Спрудс.

В міноборони країни зазначили, що повітряний простір Латвії є частиною повітряного простору НАТО. На саміті Альянсу у Вашингтоні країни-члени домовилися посилити протиповітряну оборону на східному фланзі НАТО шляхом запровадження більш активної моделі ротації ППО.

Нагадаємо, що в ніч на 7 вересня щонайменше вісім "Шахедів" вночі зайшли на територію Білорусі. Один з них наблизився до кордону з Литвою. Зазначається, що вони залітали з території України, та в більшості випадків повертались назад.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– У ніч проти 8 вересня Росія знову атакувала Україну "Шахедами" та Х-59. Сили ППО збили 15 "Шахедів" і одну ворожу ракету.

– Під час нічної дронової атаки Росії кілька російських "Шахедів" знову порушили повітряний простір країни-члена НАТО. Цього разу ворожі дрони-камікадзе літали у небі над Румунією, румунські військові підняли авіацію.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader