Чи можна християнам гадати на кавовій гущі: пояснення від священника
Чи можна християнам гадати на кавовій гущі: пояснення від священника

Чи можна християнам гадати на кавовій гущі: пояснення від священника

Одним з найпопулярніших видів ворожіння вважається гадання на кавовій гущі. Втім, чи можна вдаватися до цього – вже детально розповів священник.

Чи можна християнам гадати на кавовій гущі

Священник Православної церкви України Олексій Філюк зазначив, що в жодному разі не можна звертатися до будь-яких спіритичних обрядів і методів чаклунства. Біблія та Слово Боже забороняють гадати для того, щоб розв'язати свої проблеми. Краще звернутися за допомогою до Святого Письма та помолитися.

Якщо ви сатаніст, то покайтеся, бо прийде час: "і Ангели Божі зберуть свою пшеницю до засіків, а кукіль спалять вогнем незгасним". Якщо гадатиме на кавовій гущі, то підете туди, де призначено всім грішникам і сатаністам,
– запевнив Філюк.

Священник також висловився про гадання на картах таро. Він підкреслив, що такий метод ворожіння не принесе ніякої користі людині. Як і у випадку з кавою, не варто навіть намагатися розв'язати власні проблеми за допомогою гадання на предметах. Попри те, що інколи хочеться позбавитися від хвилювання за своє майбутнє, все ж треба утриматися від використання подібіних методів ворожіння, щоб не накликати біди.

Звідки прийшло гадання на кавовій гущі

Традицію ворожіння на кавовій гущі започаткували у Туреччині, ще за часів правління султанів. Жінкам було суворо заборонено пити напій у закладах, тому до гаремів приходили ворожки, які пропонували свої послуги дівчатам вже всередині. Читання візерунків, що залишалися на кавовій гущі, відволікало від повсякденних проблем і допомагало "зазирнути" у своє майбутнє. У Стамбулі цей вид ворожіння став своєрідним засобом комунікації, завдяки якому жінки ділилися новинами йй плітками.

В Європі ритуал гадання з'явився наприкінці 17-го століття. Спершу він здобув популярність у Франції, згодом в Австрії, а вже потім – у Німеччині.

Що цікаво, існує інша версія походження цього методу гадання. Італійці вважають, що ворожіння на кавовій гущі виникло на території їхньої країни наприкінці 18-го століття. Однак, процес нібито супроводжувався втручанням диявола, тому ритуал вважався небезпечним. Наразі він рідко використовується серед італійців.

Джерело матеріала
loader
loader