Ginetta розпочала виробництво суперкара Akula вартістю понад $360 тисяч
Ginetta розпочала виробництво суперкара Akula вартістю понад $360 тисяч

Ginetta розпочала виробництво суперкара Akula вартістю понад $360 тисяч

Британська компанія Ginetta запустила у виробництво суперкар Akula. Легке купе оснащене потужним мотором, 6-ступеневою “механікою” та значним “цінником”.

Дебют прототипу Akula відбувся у березні 2019 року на автошоу у Женеві. Планувалося, що виробництво розпочнеться у січні 2020 року, але запуск відклали на невизначений час.

Ginetta Akula в процесі доведення отримала атмосферний 6,4-літровий V8 замість колишнього 6-літрового. Потужність нового силового агрегату досягає 600 к.с., а момент, що крутить, досягає 670 Нм. Вся ця міць відправляється до задніх коліс через 6-ступеневу механічну коробку передач. Як альтернатива клієнти можуть замовити 7-ступеневу роботизовану КП з двома зчепленнями.

Ginetta розпочала виробництво суперкара Akula вартістю понад $360 тисяч - Фото 1

Реалізувати потенціал машини допомагає диференціал підвищеного тертя власної розробки. Як опція можна оснастити купе карбон-керамічними гальмами. Завдяки монококу та кузовним панелям із вуглецевого волокна суперкар важить всього 1190 кг. Вага рівномірно розподілена між осями. Автомобіль отримав двоважільну підвіску та 20-дюймові легкосплавні диски. Розгін до першої “сотні” займає лише 2,9 секунди, максимальна швидкість заявлена ​​на рівні 290 км/год. Бака на 100 л палива вистачить, щоб подолати без зупинки 724 км. Двомісне купе має місткий багажник об’ємом 473 л.

Ginetta розпочала виробництво суперкара Akula вартістю понад $360 тисяч - Фото 2

Компанія планує виготовити лише 20 автомобілів, вартістю від 275 тисяч фунтів без урахування податків та доставлення. За поточним обмінним курсом це становить $362300.

Ginetta розпочала виробництво суперкара Akula вартістю понад $360 тисяч - Фото 3

Джерело матеріала
loader
loader