Євросоюз засудив російські «вибори» у Криму
Євросоюз засудив російські «вибори» у Криму

Євросоюз засудив російські «вибори» у Криму

ЄС засуджує проведення так званих російських «виборів» на тимчасово окупованих територіях України, зокрема, на території Криму та у місті Севастополь, і не визнає їхні результати, які є нікчемними у правовому вимірі.  Про це йдеться у заяві речника ЄС, яка оприлюднена на сайті Європейської служби зовнішніх дій. 

«Росія провела часткові регіональні та місцеві вибори з 6 по 8 вересня, включно на території незаконно анексованої Автономної Республіки Крим та у місті Севастополь. Європейський Союз рішуче засуджує проведення цих так званих російських «виборів» на території України. Вони є ще одним актом порушення міжнародного права, Хартії ООН та суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України», – йдеться у документі. 

Через більше, ніж 10 років після вторгнення Росії та спроби незаконної анексії Криму ЄС повторює свою позицію: Крим – це Україна.

«Посилаючись на резолюцію Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року, ми закликаємо Росію припинити зусилля з підриву національної єдності та територіальної цілісності України», – йдеться у заяві.

У ЄС наголосили, що є один чіткий вихід із цієї війни: щоб Росія негайно припинила свою незаконну, неспровоковану та невиправдану агресивну війну проти України та вивела всі сили та військову техніку з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Міністерство закордонних справ України звернулося до міжнародних партнерів, наголосивши, що представники російських окупаційних сил, які беруть участь у «виборах» на окупованих територіях, не мають повноважень представляти Україну. МЗС також заявило, що особи, причетні до організації та проведення таких «виборів», будуть притягнуті до відповідальності за українським законодавством.

Джерело матеріала
loader
loader