Міністр оборони Литви прокоментував появу російського дрона над Латвією
Міністр оборони Литви прокоментував появу російського дрона над Латвією

Міністр оборони Литви прокоментував появу російського дрона над Латвією

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас прокоментував інцидент з російським військовим безпілотником, що залетів на територію Латвії.

Як пише "Європейська правда", його слова наводить LRT.

Кащюнас зазначив, що інцидент з порушенням повітряного простору Латвії російським військовим безпілотником, який там розбився, "не був неочікуваним".

Він не дав прямої відповіді на запитання про те, чи у НАТО завчасно знали, що безпілотник входить у повітряний простір Латвії, та акцентував, що не може розкривати всю інформацію.

"Ми на прямому зв’язку з латвійцями, і чекаємо інформацію від структур НАТО.

Коли її буде більше, ми повідомимо стільки, скільки необхідно повідомити… Передусім, ми маємо почекати обговорення у НАТО щодо того, які інструменти можна застосовувати у таких ситуаціях", – сказав Кащюнас.

Міністр продовжив, що ситуації з безпілотниками можуть бути різними, а відповідно може відрізнятися і реагування.

Він висловив сподівання, що цей випадок спонукатиме повернутися до розмов про посилення ППО на східному флангу НАТО.

"Тут потрібні різні системи – і великої, і середньої, і малої дальності (...) Рішення можуть бути різними, але, знов таки, перше слово – за Латвією, Румунією, Польщею як країнами, що вже зіткнулися з такими інцидентами", – сказав Лаурінас Кащюнас.

Перед цим очільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс після інциденту заявив, що російські дрони падають на території НАТО через бездіяльність союзників.

В армії повідомили, що апарат залетів у повітряний простір Латвії з Білорусі і його одразу ж помітили.

У НАТО прокоментували, що не мають інформації про те, що потрапляння російського безпілотника на територію Латвії було навмисним.

Джерело матеріала
loader