Німеччина оголосила про тимчасовий контроль на всіх сухопутних кордонах
Німеччина оголосила про тимчасовий контроль на всіх сухопутних кордонах

Німеччина оголосила про тимчасовий контроль на всіх сухопутних кордонах

Німеччина оголосила про тимчасовий контроль на всіх сухопутних кордонах

Все через мігрантів.

Уряд Німеччини оголосив про тимчасовий прикордонний контроль на всіх сухопутних кордонах країни. У такий спосіб керівництво держави планує вирішити проблему нелегальної міграції та захистити громадськість від таких загроз, як ісламістський екстремізм, пише Reuters.

Контроль почне діяти 16 вересня і спочатку триватиме шість місяців, йдеться у заяві міністерства внутрішніх справ.

“Ми зміцнюємо внутрішню безпеку і продовжуємо нашу жорстку лінію проти нелегальної міграції”, – заявила міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер

Це, на її переконання, вбереже країну від небезпеки, "яку становлять ісламістський терор і серйозна злочинність".

Запровадження тимчасового прикордонного контролю може стати ще одним випробуванням європейської єдності. Німеччина має сухопутний кордон довжиною понад 3700 км з Данією, Нідерландами, Бельгією, Люксембургом, Францією, Швейцарією, Австрією, Чеською Республікою та Польщею.

Фейзер додала, що ця модель дозволить владі повертати людей на кордоні в спосіб, який є "ефективним і сумісним з європейським законодавством", хоча й відмовилася надати деталі щодо категорій іммігрантів, яких можна відправити назад, і чи сусіди Німеччини погодилися їх прийняти.

Міністр внутрішніх справ Австрії Герхард Карнер в інтерв'ю газеті Bild заявив, що країна не прийматиме жодного мігранта, якого Німеччина не пустить до себе на кордоні.

Минулого року Німеччина оголосила про посилення контролю на своїх сухопутних кордонах з Польщею, Чехією та Швейцарією у відповідь на різке збільшення кількості прохань про надання притулку.

Шольц перебуває під тиском з вимогою посилити імміграційну політику після теракту в західному місті Золінген минулого місяця, під час якого підозрюваний член терористичної групи ІДІЛ вбив трьох людей і поранив ще вісьмох.

За даними австрійського Міжнародного центру з питань розвитку міграційної політики, міграція до Європи у 2024 році зросте, оскільки люди намагатимуться дістатися континенту до введення в дію нових законів, спрямованих на скорочення кількості мігрантів.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader