Очільник Бучанського ТЦК отримав нову підозру від СБУ
Очільник Бучанського ТЦК отримав нову підозру від СБУ

Очільник Бучанського ТЦК отримав нову підозру від СБУ

Очільник Бучанського ТЦК отримав нову підозру від СБУ

За статтею про незаконне збагачення йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Керівнику Бучанського територіального центру комплектування повідомили про нову підозру. У серпні його затримали за підозрою в організації схем ухилення від мобілізації, повідомила пресслужба Служби безпеки України.

Зазначається, що після затримання у серпні суд вирішив відпустити його під заставу в 1 млн грн. Проте одразу після внесення суми застави слідчі Служби безпеки повідомили посадовцю про нову підозру про незаконне збагачення (ст. 368-5 Кримінального кодексу України). За цією статтею йому загрожує до 10 років ув’язнення.

В СБУ зауважують, що це не дозволило вийти керівнику ТЦК на волю. Після обрання нового запобіжного заходу судом він може внести заставу у розмірі 18 млн грн.

Нагадаємо, у серпні начальників Бориспільського і Бучанського територіальних центрів комплектування затримали за підозрою організації схеми з ухилення від мобілізації. Під час обшуків у них вилучили понад 1 млн доларів США. Керівники районних ТЦК  пропонували чоловікам посприяти в уникненні призову - виготовити підробні документи про непридатність до служби за станом здоров’я. Вартість таких «послуг» становила 37 тис. доларів США з однієї людини.

Правоохоронні органи не називають імен затриманих, однак керівником ТЦК Бучанського району є Леонід Викочка, а начальником ТЦК Бориспільського району Сергій Русин. Затриманим повідомили про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, а також наданні неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 369 КК України). 

Джерело матеріала
loader
loader