Пішов із життя заслужений артист України Валерій Бассель
Пішов із життя заслужений артист України Валерій Бассель

Пішов із життя заслужений артист України Валерій Бассель

Зараз колеги та учні Валерія Басселя прощаються з ним, відзначаючи його неоціненний внесок у мистецтво і його неоціненний вплив на розвиток театрального та кінематографічного процесу в Україні. Його пам'ять житиме у творчості та спогадах всіх, хто знав і цінував його таланти.

Помер Валерій Бассель: що відомо

У театрі підтвердили, що Валерій Бассель був не лише заслуженим артистом України, але й видатним актором, режисером, і педагогом. Він залишив глибокий слід у світі театру, ставши неповторною творчою особистістю, справжнім гуру Одеського театру. Його внесок у мистецтво був значним і багатогранним, оскільки він не лише виступав на сцені, але й передавав свої знання та досвід наступним поколінням акторів.

Валерій Бассель пішов в інші світи. Легендарна фігура театральної Одеси, він творив чудовий окремий світ – єврейський театр Басселя. Бачила там декілька вистав, коли була зовсім підлітком, на початку театрального шляху в Одесі. Я назавжди пам'ятаю ту інтонацію, ту ніжність, ту фантазію, яка оживала в маленькому просторі, і тоді здавалось, що можливо все,
написала акторка Марія Хомутова.

Під час своєї кар'єри в театрі він проявив себе як талановитий актор і режисер, здобувши визнання та любов глядачів.

Бассель також залишив помітний слід у кінематографі, відзначившись ролями в численних фільмах і серіалах. Серед його відомих робіт – такі проєкти як "Місце зустрічі змінити не можна", "Чарівний голос Джельсоміно", "Трест, що лопнув", "Вогненні дороги", "Зелений фургон", "Фанат" та "Невстановлена особа" та інші.

Його внесок у мистецтво і кінематографічний процес залишиться в пам'яті багатьох як яскрава і натхненна частина культурної спадщини.

Джерело матеріала
loader
loader