Українцям масово блокують картки: як не стати жертвою шахраїв
Українцям масово блокують картки: як не стати жертвою шахраїв

Українцям масово блокують картки: як не стати жертвою шахраїв

В Україні банки почали масово блокувати картки клієнтів, які проводять операції з криптовалютою через p2p платформи. На таких платформах транзакції проходять з картки однієї фізичної особи на картку іншої. Часто ці операції використовують шахраї для відмивання незаконних коштів. Якщо ви проведете операцію з шахраєм, банк може заблокувати ваш рахунок.

Один з клієнтів ПриватБанку поділився на форумі Мінфін своєю історією: він перевів гроші за криптовалюту, отримав скриншот листування з біржі Binance від третьої особи, а його картку заблокували. Причиною стало те, що людина, яка перевела гроші, поскаржилася на шахрайство.

Українцям масово блокують картки: як не стати жертвою шахраїв - Фото 1

Шахраї мають багато способів заволодіти чужими рахунками або переконати жертву переказати їм кошти. Вони використовують рахунки так званих "мулів" (купують банківські картки з доступом до додатку, щоб отримати гроші від жертви і відразу вивести їх).

Один із популярних способів виведення вкрадених коштів — це купівля криптовалюти, яку неможливо відстежити. Якщо ви продаєте біткоїн напряму, без участі біржі, є ризик натрапити на шахрая, який пропонує вищу за ринкову ціну, щоб швидше позбутися крадених коштів.

Шахраї, фото з відкритих джерел
Шахраї, фото з відкритих джерел

Після такого продажу ваш рахунок можуть заблокувати, оскільки жертва шахрайства звертається до банку та поліції. Служба підтримки ПриватБанку пояснює, що рахунок може бути розблокований після перевірки.

У разі блокування транзакції вам надішлють повідомлення з проханням надати необхідні документи для розблокування. Якщо всі дані підтвердяться, банк розблокує рахунок або транзакцію.

Крім того, Знай.ua повідомляв, легко втратити гроші: українці скаржаться на банкомати ПриватБанку

Джерело матеріала
loader
loader